More

  Eivind Johannessen har overtatt ledelsen i EM i havfiske

  Jostein Lundal og Jarle Reitan fisket flettene av all konkurranse under tredje dag av EM i havfiske, men sammenlagtlederen heter nå Eivind Johannessen.

  Av: Endre Hopland

  Tredje dag av EM i havfiske bød på flotte forhold, og fisket var deretter. I alle fall for Jostein Lundal og Jarle Reitan. Lundal endte dagen på hele 97,26 kilo, fordelt på 23 fisker. Dette gav han dagsseieren med til sammen 100.000097 poeng. Reitan fikk på sin side 93,43 kilo, fordelt på 34 fisker. Dette gav en samlet poengsum på 100.000093.  Tonnasjemessig var de to nordmennene suverene i dag, men det er fiskeren som kapret agens tredjeplass, Eivind Johannessen, som nå leder EM i havfiske sammenlagt. Han endte dagen på 62,54 kilo, og ble dermed tildelt 100.000063 poeng.

  Les også: Ruud og Handeland leder EM i havfiske etter første fiskedag

  Med båtseier også de to første fiskedagene, er Johannessen nå oppe i 300.000110 poeng totalt. Det er marginalt bedre enn landsmann Petter Skudal, som står bokført med 300.000104 poeng etter at tre av fire fiskedager er gjennomført. På tredjeplass i sammendraget finner vi tyskeren Marcus Würst med 300.000071 poeng.

  Fjerdeplassen er det Torunn Handeland som innehar. Hun leder også kvinneklassen suverent. Femteplassen i sammendraget tilhører Kristian Hausken etter tre fiskedager. Han leder også juniorklassen.

  Det er ellers verdt å merke seg at det er syv nordmenn blant de ni beste fiskerne så langt i EM. Allen Ford fra Sør-Afrika innehar sjetteplassen bak Hausken, og etter han følger Tor Arne Rygg, Jarle Reitan og Lars Hellum.

  Mikal Ruud, som leder etter første dag og lå på andreplass etter andre dag, traff ikke helt med størrelsen på fisken under dagens økt. Han ligger nå på en 16. plass i sammendraget.

  Les også: Engelsk EM-ledelse etter andre fiskedag, men tre nordmenn følger like bak

  Italia, Belgia, Island, Russland, Sveits, Skottland, Sverige, Danmark, England, Tyskland, Irland, Norge, Gibraltar og Sør-Afrika er representert ved noen av sine fremste havfiskere under årets EM i havfiske i Måløy. Mesterskapet arrangeres av Nordfjord Havfiskeklubb, og fullstendige resultatlister finner du her.

  EM i havfiske skal avgjøres i morgen, og Hooked kommer selvsagt tilbake med oppdateringer fra mesterskapet. Stay tuned!

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles