More

  Eivind Johannessen har overtatt ledelsen i EM i havfiske

  Jostein Lundal og Jarle Reitan fisket flettene av all konkurranse under tredje dag av EM i havfiske, men sammenlagtlederen heter nå Eivind Johannessen.

  Av: Endre Hopland

  Tredje dag av EM i havfiske bød på flotte forhold, og fisket var deretter. I alle fall for Jostein Lundal og Jarle Reitan. Lundal endte dagen på hele 97,26 kilo, fordelt på 23 fisker. Dette gav han dagsseieren med til sammen 100.000097 poeng. Reitan fikk på sin side 93,43 kilo, fordelt på 34 fisker. Dette gav en samlet poengsum på 100.000093.

  Tonnasjemessig var de to nordmennene suverene i dag, men det er fiskeren som kapret agens tredjeplass, Eivind Johannessen, som nå leder EM i havfiske sammenlagt. Han endte dagen på 62,54 kilo, og ble dermed tildelt 100.000063 poeng.

  Les også: Ruud og Handeland leder EM i havfiske etter første fiskedag

  Med båtseier også de to første fiskedagene, er Johannessen nå oppe i 300.000110 poeng totalt. Det er marginalt bedre enn landsmann Petter Skudal, som står bokført med 300.000104 poeng etter at tre av fire fiskedager er gjennomført. På tredjeplass i sammendraget finner vi tyskeren Marcus Würst med 300.000071 poeng.

  Fjerdeplassen er det Torunn Handeland som innehar. Hun leder også kvinneklassen suverent. Femteplassen i sammendraget tilhører Kristian Hausken etter tre fiskedager. Han leder også juniorklassen.

  Det er ellers verdt å merke seg at det er syv nordmenn blant de ni beste fiskerne så langt i EM. Allen Ford fra Sør-Afrika innehar sjetteplassen bak Hausken, og etter han følger Tor Arne Rygg, Jarle Reitan og Lars Hellum.

  Mikal Ruud, som leder etter første dag og lå på andreplass etter andre dag, traff ikke helt med størrelsen på fisken under dagens økt. Han ligger nå på en 16. plass i sammendraget.

  Les også: Engelsk EM-ledelse etter andre fiskedag, men tre nordmenn følger like bak

  Italia, Belgia, Island, Russland, Sveits, Skottland, Sverige, Danmark, England, Tyskland, Irland, Norge, Gibraltar og Sør-Afrika er representert ved noen av sine fremste havfiskere under årets EM i havfiske i Måløy. Mesterskapet arrangeres av Nordfjord Havfiskeklubb, og fullstendige resultatlister finner du her.

  EM i havfiske skal avgjøres i morgen, og Hooked kommer selvsagt tilbake med oppdateringer fra mesterskapet. Stay tuned!

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles