More

  Her kjører Camilla kveite som er nesten dobbelt så stor som henne selv

  Det kostet alt av krefter og 45 minutter med beinhard jobbing, men fisken Camilla Krogh Jørgensen kroket utenfor Grøtavær i Harstad onsdag ettermiddag havnet til slutt i båten.

  Av: Endre Hopland

  – Dette var en opplevelse for livet for både meg og de andre som var med. Det var utrolig tungt og slitsomt, og jeg brukte absolutt alt jeg hadde av krefter, men det var helt klart verdt det, sier en strålende fornøyd Camilla Krogh Jørgensen til Hooked etter å ha landet sitt livs fisk.

  Sammen med foreldrene og samboer Kent Terje Stegavik er Camilla for tiden på hytteferie i Grøtavær ytterst på Grytøya i Harstad. Dette er hjemplassen til hennes far, som kommer fra en familie med mye fiskeblod i årene. Han kan også triksene som lurer kveitene til hugg.

  Les også: Kveitefiskeren fikk sjokk da han sjekket undervannsfilmen

  Selv fisker han riktig nok bare med kveitevad på hobbybasis, og det er også dette fisket Camilla har vokst opp med. Samboeren sin store interesse for stangfiske har derimot fått henne over på andre tanker, og det var utstyrt med stang og en gulgrønn shad hun onsdag ettermiddag kroket en diger kveite bare ti minutter fra hytten.

  – Jeg fikk en på 35 kilo i fjor, så jeg har fått kjenne på kveitekrefter tidligere også, men dette her var noe annet. Fisken tok 40 meter med snøre straks den var kroket, og etter dette gikk det minst ti minutter før jeg klarte å rikke den. Fisken la seg på bunn, og der ble den liggende, uansett hvor mye jeg løftet, sier hun til Hooked.

  Om bord i båten ble det snakket om 50-60-kilosfisk, og da det svære flaket etter mye hard jobbing omsider kom sigende mot båtripen, mente Jørgensen senior fremdeles at dette var et bra anslag. Rutinerte hender satte kveitekroken i underkjeven på fisken, men da ble det liv i leiren. Noen hodekast senere var også fisken løs og på full fart nedover i dypet igjen.

  Les også: Jeg skrek ut at noen måtte kutte snøret

  Shaden til Camilla satt heldigvis fremdeles godt plantet i kveitekjeften, og dermed måtte den allerede godt slitne fiskeren bare bite tennene sammen og kjempe fisken opp igjen til overflaten. Dette klarte hun fint, og på andre forsøk satt også kveitekroken som den skulle.

  – Det var litt rødt kort til krokeren på første forsøk, men han tok seg opp igjen. Da fisken lå i båten estimerte pappa den til 80 kilo. Den var nesten like lang som båten er brei, sier storfiskeren til Hooked.

  Under kontrollveiingen inne på land stoppet vekten på 89 kilo, fordelt på gode 180 centimeter med fisk. Det er nesten dobbelt så mye som den 48 kilo tunge fiskeren, som også mangler gode 20 centimeter på fiskens lengde.

  STØRRE ENN FISKEREN: Camilla Krogh Jørgensen blir med sine 160 centimeter og 48 kilo liten sammenlignet med fisken på 180+ centimeter og 89 kilo. (Foto: Kent Terje Stegavik)

  Det er altså samboer Kent Terje Stegavik som er den ivrigste sportsfiskeren i husstanden, men også Camilla liker seg godt på fisketur, og er ofte med når det skal jaktes nye arter eller perser.

  – Han er nok litt misunnelig på meg nå, men jeg tror han er mest stolt. Dette var en fantastisk opplevelse for alle som var med, sier hun til Hooked.

  Les også: Denne giganten er mer enn dobbelt så tung som fangstmannen

  Storfisken ligger nå på kjøl før den skal skjæres i skiver og bli mange gode middager for både de involverte fiskerne, deres venner og familie.

  – Det er viktig å dele, så denne fisken skal mange få nyte godt av. Dessuten regner jeg med at det blir mer fisking i løpet av ferien. Det er nå i alle fall en stangfisker til på hytten som har lyst på storkveite, gliser 28-åringen.

  PS: Camilla sin knallharde kamp med storfisken ble filmet i sin helhet. Et sammendrag av de 45 minuttene kan du se i playeren under: 

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles