More

  Ikke glem barnefiskekonkurransen og den nye ørretkonken i Langesund

  Til helgen braker Langesund fiskefestival løs, og mens det i hovedkonkurransen fiskes fra båt, er det egen barnefiskekonkurranse inne på land.

  Av: Endre Hopland

  Helgen 12.-13. august arrangeres tradisjonsrike Langesund fiskefestival for 28. gang, og som vanlig legges det også opp til en egen barnefiskekonkurranse lørdagen. Her kan alle barn få testet fiskelykken sin langs Langesundfisk sitt bryggeanlegg, og erfaringene tilsier at det oppholder seg mye fin fisk i dette området.

  Alle interesserte kan melde seg på konkurransen fra lørdag klokken 10.00, og det koster 50 kroner å delta. Påmelding skjer på stedet, og konkurransen starter klokken 11.00. To timer senere blir status gjort opp, og vinnerne kåres.

  – Vi gleder oss, og håper mange barn blir med også på årets konkurranse. Dette blir bra, sier Roger Nilsen på vegne av festivalarrangør Trutta til Hooked.

  Under hovedfestivalen fiskes det som vanlig lagvis over to dager, lørdag og søndag. Påmelding skjer elektronisk ved å følge denne linken, eller i sekreteriatet ved Langesundfisk fra fredag klokken 16.00.

  Nytt av året er at det også blir en egen ørretkonkurranse. Her premieres de tre største sjøørretene fanget under konkurransen, og premiebordet skilter med flotte stenger og sneller fra Daiwa. Den største ørreten vil i tillegg også bli premiert med et håndholdt, termisk kamera fra Raymarine.

  – Dette er en egen del av fiskekonkurransen, og vi ønsker velkommen alle som har ørretfiske som spesialitet. Det koster 300 kroner å delta i ørretkonkurransen, mens deltakeravgiften for hovedkonkurransen er 600 kroner per person. Ørret fanget av deltakere i hovedkonkurransen er også tellende i ørretkonkurransen. For øvrig gjelder fiskefestivalens regler også for ørretkonkurransen, melder arrangøren på egne nettsider.

  Årets Langesundfestival har et premiebord på hele 200 000 kroner, og utenom de fiskerelaterte premiene, blir det som vanlig også plakett til alle de som fanger helgens største eksemplar av en art.

  En liten ekstra gulrot til alle deltakere er gavekortet på 5000 kroner fra Nor Bunkring, som går til den fiskeren som får størst makrell i løpet av konkurransen.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles