More

  Klart for Langesund fiskefestival nummer 28

  Helgen 12.-13. august arrangeres Langesund fiskefestival for 28. gang. Påmeldingen er i gang for fullt, og seinsommerens vakreste eventyr vil du ikke gå glipp av.

  Av: Endre Hopland

  Det er mye tradisjon knyttet til Langesund fiskefestival, som arrangeres i Bambleskjærgården og Langesundbukta. Tidligere ble det kjørt både individuell- og langkonkurranse, men de siste årene har alle påmeldte båter fisket som et lag.  Poeng får en gjennom å fange så mange forskjellige fiskearter som mulig, og hvor mye hver art er verdt avhenger av størrelsen på fisken. Poengene regnes ut prosentmessig med bakgrunn i et grunnvektsystem. Bare et eksemplar av hver art teller i sammendraget, og fiskene tatt lørdag og søndag slås sammen når endelig score skal gjøres opp.

  Les også: Førstereis i Langesundfestivalen

  Arrangementet, som i år går under navnet Raymarine Langesund Fiskefestival, blir gjennomført i regi av Trutta Sportsfiskeforening. Nytt under årets festival er at det også blir en egen ørretkonkurranse. Her premieres de tre største sjøørretene fanget under konkurransen, og premiebordet skilter med flotte stenger og sneller fra Daiwa. Den største ørreten vil i tillegg også bli premiert med et håndholdt, termisk kamera fra Raymarine.

  – Dette er en egen del av fiskekonkurransen, og vi ønsker velkommen alle som har ørretfiske som spesialitet. Det koster 300 kroner å delta i ørretkonkurransen, mens deltakeravgiften for hovedkonkurransen er 600 kroner per person. Ørret fanget av deltakere i hovedkonkurransen er også tellende i ørretkonkurransen. For øvrig gjelder fiskefestivalens regler også for ørretkonkurransen, melder arrangøren på egne nettsider.

  Årets Langesundfestival har et premiebord på hele 200 000 kroner, og utenom de fiskerelaterte premiene, blir det som vanlig også plakett til alle de som fanger helgens største eksemplar av en art. En liten ekstra gulrot til alle deltakere er gavekortet på 5000 kroner fra Nor Bunkring, som går til den fiskeren som får størst makrell i løpet av konkurransen.

  Les også: Langesundfestivalen 2016

  Påmelding til årets konkurranse finner du her. Pass også på å like Raymarine Langesund Fiskefestival på Facebook. Her kommer det oppdateringer på alt du trenger å vite om arrangementet.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles