More

  Ruud og Handeland leder EM i havfiske etter første dag

  I de flotte og fiskerike områdene utenfor Måløy er årets EM i havfiske i gang for fullt. Etter første fiskedag er den norsk dominansen betydelig.

  Italia, Belgia, Island, Russland, Sveits, Skottland, Sverige, Danmark, England, Tyskland, Irland, Norge, Gibraltar og faktisk også Sør-Afrika er representert ved noen av sine fremste havfiskere under årets EM i havfiske i Måløy. Mandag morgen gikk startskuddet for mesterskapet, som arrangeres av Nordfjord Havfiskeklubb, og under første fiskedag var det nordmennene som gjorde sine saker best.

  På toppen av resultatlisten etter dag en av fire har Mikal Ruud fra Nordvegen Havfiskeklubb plassert seg. I løpet av første fiskedag landet han til sammen 42,46 kilo, fordelt på 14 fisker. Dette førte til båtseier, som automatisk gir 100 poeng. Båtseier ble det også på 19 andre fiskere, men siden Ruud hadde høyest totalvekt, fikk han også mest tilleggspoeng. 100,000042 poeng er lederscoren etter første dag.

  – Det var surt vær og kuling den første dagen, så vi la oss i ly i en grunn vik der vi fisket etter hyse og sei. Det var vanskelig å få seien til å bite, så jeg satset på arter som gav mer poeng. Det klaffet veldig bra, sier EM-leder Mikal Ruud til Hooked etter den bunnsolide førstedagen.

  De mest poenggivende fiskene hans på EMs åpningsdag var sandflyndre og glassvar, men det dukket altså opp et pent knippe fisk som til sammen veide 42,46 kilo.

  – Jeg er selvsagt veldig fornøyd med dagen, og jeg håper det gode fisket holder seg. Taktikken resten av uken blir nok som i dag, nemlig å finne ut om hvilke arter som er på bettet, og velge takkel deretter. Er det dårlig med fisk satser jeg på arter som gir mer poeng, sier Ruud til Hooked.

  I LEDELSEN: Mikal Ruud leder EM i havfiske etter første fiskedag. (Foto: Privat)

  Andreplassen etter første fiskedag har Allen Ford fra Sør-Afrika. Han fikk til sammen 35,4 kilo, fordelt på ni fisker, og med båtseieren inkludert endte han dermed på 100.000035 poeng.

  Veteranen Alastair Forsyth fra Skottland fikk også ni tellende fisker under første fiskedag, men med en totalvekt på 34,34 kilo måtte han se seg knepet slått av Ford. Tredjeplass og 100.000034 poeng fra første fiskedag er likevel en meget god start på EM for skotten, som også leder seniorklassen i mesterskapet.

  I dameklassen er det nesten bare nordmenn som deltar, og ikke overraskende er det den levende havfiskelegenden Torunn Handeland som er i ledelsen etter første fiskedag. Mandagen gav til sammen 26,44 kilo, fordelt på 13 fisker, noe som gir en suveren ledelse med 100.000026 poeng. Liv Unsgaard vant også sin båt med 2,44 kilo fordelt på to fisker. 100.000002 poeng holder til en foreløpig andreplass.

  I juniorklassen er Kristian Hausken fra Nordvegen Havfiskeklubb eneste deltaker. At han leder denne er derfor ingen stor overraskelse. Det er likevel verdt å merke seg den imponerende poengsummen hans. 100.000032 holder nemlig også til en foreløpig femteplass i hovedmesterskapet.

  Også i lagklassene er det vertsnasjonen som gjør det sterkest. I firemannslag har Mikal Ruud, Magne Ruud, Håkon Taranger og Kristian Hausken en knapp ledelse med til sammen 358, 823624 poeng, mens Mikal Ruud og Magne Ruud leder tomannslag med til sammen 200.000059 poeng.

  Norge gjør det også best i landslagsklassen etter første fiskedag. Det norske landslaget, som består av den rutinerte gjengen Lars Hellum, Tor Arne Rygg, Petter Skudal, Espen Knarvik og Jarle Reitan, har 363.310418 poeng når tre fiskedager gjenstår. Dette er gode 23 poeng mer enn Skottland sitt førstelag.

  Fullstendige resultatlister fra EMs første dag finner du her. Dag to skulle egentlig gått av stabelen tirsdag, men er utsatt til i onsdag på grunn av mye vind. Hooked følger mesterskapet fra dag til dag, så dersom du ikke selv er i Måløy, er oppdateringene bare noen tastetrykk unna.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles