More

  Dette er Nordens største ferskvannsfisk, og den er tatt av norske Hallvard

  I løpet av en langhelg i danske Bluerock Fishingresort, landet Stavern-mannen Hallvard Pedersen og to kamerater utrolige 59 stører. Pedersen har nå to fisker inne til vurdering hos den danske rekordjuryen.

  Av: Endre Hopland

  – Turen var en bursdagspresang til kompis Markus Fernandez, som før vi reiste nedover hadde pers på 1,5 kilo uansett art. Både Markus, Sten Gjerdrum og jeg hadde belaget oss på en avslappende og rolig helg, der målet var å få noen få stører hver. Disse planene ble gjort kraftig til skamme, sier en meget fornøyd Hallvard Pedersen til Hooked.

  Kompisgjengen startet fisket sitt klokken 19.00 torsdag kveld, og Pedersen, som også har fisket i Bluerock Fishingresort sine sjøer to ganger tidligere, hadde ikke mer enn såvidt fått ut stengene sine før det første runnet kom. Etter en frisk fight kunne en russisk stør på 16,86 kilo landes, og karene var i gang.

  Les også: Her kjører Camilla kveite som er dobbelt så tung som henne selv

  Run nummer to kom ikke lenge etter, og på ny kunne Pedersen lande en russisk stør. Denne veide solide 19,32 kilo. Den ble likevel som en smågutt å regne sammenlignet med fisken som tok agnet til 38-åringen fra Stavern bare noen timer inn i fiskeøkten.

  – Jeg skjønte raskt at det var storfisk på gang, da den hoppet helt klar av vannet nokså tidlig i fighten. Deretter gjorde fisken stort sett som den ville. Jeg fikk den mot land fem ganger før jeg omsider klarte å få tak i den med hendene etter rundt tre kvarter med hardkjør, sier Pedersen til Hooked.

  Pedersen både fightet og landet fisken helt uten noen form for hjelp, men Bluerock sin eier og driver, Søren Bille Wiggers, fikk med seg kampen, på lik linje med de andre fiskerne rundt vannet. Da Pedersen hadde kontroll på den digre fisken, kom Wiggers også til for å være med på å veie den på korrekt måte

  Les også: Denne kjempelysingen fra Smøla er større enn verdensrekorden

  Fisken, som viste seg å være en hvitstør, dro vekten til hele 85,1 kilo. I de strie elvene i Nord-Amerika er dette langt fra uvanlig, men i vesle Danmark, der støren ikke finnes naturlig, er det enormt. Faktisk er dette den største ferskvannsfisken som noen gang er tatt i både Danmark og Norden.

  – Fisken er større enn gjeldende dansk rekord på arten. Så vidt jeg vet er det også den største fisken som noen gang er tatt på stang i Danmark uansett art, og i alle fall i ferskvann. Det var også ny allroundpers for meg med 15 kilos margin, sier Pedersen til Hooked.

  Etter veiing og fotografering ble hvitstøren sluppet fint tilbake igjen, og skuldrene senket. I alle fall metaforisk. I praksis skulle nemlig skuldrene i aksjon veldig mange flere ganger de kommende dagene. 29 ganger til for å være nøyaktig. Pedersen alene landet nemlig hele 32 stører, fodelt på seks forskjellige arter, i løpet av den helt spesielle fiskehelgen i Danmark.

  FANTASTISK FISKE: Hallvard Pedersen (38) fra Stavern landet hele 32 stører, fordelt på seks forskjellige arter, under en helgs fiske i Danmark. (Foto: Privat)

  Artene som dukket opp var, i tillegg til russisk stør og hvitstør, den potensielt gigantiske belugaen, sibirsk stør, adriaterstør og vestatlantisk stør. Pedersen dro selv en rekke fisker over 20 kilo, inkludert en beluga på 44,8 kilo og en sibirsk stør på 21,86 kilo. Også sistnevnte er over gjeldende dansk rekord på arten, og sammen med hvitstøren ligger den nå til vurdering hos den danske rekordjuryen.

  Les også: Først fikk Edvard drømmefisken, så slo han sin egen norgesrekord

  – Et mål med turen var jo også at Markus skulle få gjort noe med persen sin, og med en beluga på 26 kilo kan en trygt si at dette var noe han klarte fint. Som de fleste sikkert skjønner var det en nokså episk opplevelse å øke persen sin så kraftig, sier en fornøyd Pedersen til Hooked.

  Til sammen landet altså de tre nordmennene hele 59 stører i løpet av langhelgen. Ifølge Bluerock-eier Wiggers er dette helt unikt på så kort fisketid, og har aldri tidligere skjedd på hans populære resort.

  – Dette fisket er utrolig morsomt og spennende, og fightene disse fiskene gir er fantastiske. Jeg synes Søren har gjort en meget god jobb med å bygge opp et veldig bra kompleks, med tilrettelagte swimmer det er lett å fiske fra, benker og bord ved vannet og jevnt over ryddige og pene forhold. Legg til muligheten for å fiske etter en rekke kule og store arter, og du har et fantastisk sted å legge fiskeferien til, sier Pedersen.

  Les også: Fire år gamle Elian fikk kjempelaks på nesten 20 kilo

  De siste to årene har Wiggers og Bluerock bidratt med 48 timers gratis fiske for to personer som premie til Thomas Hesmyrs Norwegian Carp Challenge. Dette er en konkurranse Pedersen selv alltid er med i. Her hjemme er det nemlig karpene som får mest oppmerksomhet av 38-åringen, selv om også gjeddemeite er en favoritt.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles