More

  Daniel (18) har fått tre langer over 30 kilo siden nyttår

  På årets første dag dro Daniel Andersen opp en lange på 31,8 kilo, en pers han trodde kom til å bli stående i lang tid. To og en halv måned senere er den slått to ganger.

  Av: Endre Hopland

  – Langefisket i år har vært helt rått. Jeg har bare hatt fem-seks turer etter arten i 2018, men jeg har faktisk fått åtte fisker over 20 kilo, der tre har vært over 30 og to over 35. Fisken jeg fikk i går topper likevel alt. Den var 175 centimeter lang, 80 centimeter rundt buken og veide 36,2 kilo, sier Daniel Andersen til Hooked.

  Les også: Nå er langene snart på sitt tyngste – slik får du de på stang (Hooked+)

  Andersen, som opprinnelig er fra Skien i Telemark men som nå er bosatt i Tomrefjord i Vestnes kommune i Møre og Romsdal, er stort sett på jakt etter nye arter når han er ute med stengene. Siden vi sist skrev om han 1. januar i år, har han krysset av kveite som som sin art nummer 109 på stang i Norge.

  Kveitene kan som kjent bli enorme, men eksemplaret han selv fikk for gode to uker siden tilhørte absolutt ikke denne kategorien. Det gjorde derimot langen han fikk i går.

  – Denne turen var det tregt fiske, og det var ingen av båtene som var ute som fikk noe nevneverdig hele dagen. Bettet begynte litt over klokken 18.00, og da var jeg den eneste som var igjen. Da ble det en liten lysing, en lange på 24 kilo og så denne kjempen på 36,2 kilo, en helt fantastisk fisk, sier Andersen til Hooked.

  ENORM: Daniel Andersen med kjempelangen på 36,2 kilo, hans tredje lange over 30 kilo siden nyttår. (Foto: Privat)

  Det er under to uker siden 18-åringen dro opp fire langer over 20 kilo, med en toppfisk på 35,1, på samme sted som gamlepersen på 31,8 kilo ble tatt.

  Les også: Sjekk hva Torbjørn dro opp i en fjordarm rett utenfor Bergen

  I frykt for å fiske plassen helt tom for stor gytefisk, testet Andersen denne gangen ut en ny spot. Her var det altså tregt lenge, men utpå kveldingen ble den hele silden han serverte på 180 meters dyp for fristende for ytterligere et par av Tomrefjordens kjempefisker.

  Tidlig på våren er langene jevnt over på sitt tyngste, og at Andersen har funnet et skikkelig gromområde for stor gytefisk er hevet over all tvil. Slike plasser vil naturlig nok være veldig sårbare for overfiske, så den ivrige fiskeren kommer ikke til å legge ned mer tid der han har fått storfiskene i år.

  Les også: Enorm lange fra Hitra

  – Det er veldig mange som vil være med å fiske storlange for tiden, men nå lar jeg disse plassene være i fred frem til neste år. Jeg kommer derimot ikke til å slutte å fiske etter lange. Målet nå er å bikke 40 kilo. Jeg vet at det er tatt lange på to meter i fjorden, samt en fisk som ble veid til 32 kilo uten innmat og hode, så de finnes her. Men det blir satsing på nye plasser, sier han til Hooked.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles