More

  Sjekk hva Daniel (17) dro opp fra dypet på årets første dag

  Daniel Andersen (17) startet fiskeåret 2018 med et smell. Opp fra 190 meters dyp i Tomrefjorden i Møre og Romsdal dro han nemlig en lange på nesten 32 kilo.

  Av: Endre Hopland

  – Jeg har fått en del fisker jeg er veldig fornøyd med, men dette er mitt livs fangst. Det var helt uvirkelig da den brøt overflaten. Det kan egentlig ikke beskrives, sier en strålende fornøyd Daniel Andersen til Hooked bare timer etter at kjempefisken var sikret.

  Les også: Nå er langene i bettet – slik går du frem for å lykkes (Hooked+)

  Andersen, som opprinnelig er fra Skien i Telemark men som nå er bosatt i Tomrefjord i Vestnes kommune i Møre og Romsdal, er ute og fisker i alle ledige stunder. Verdens fineste hobby har vært en viktig del av livet hans siden han gikk i bleie og satt i bæremeis, men i 2015 oppdaget han artsfiske. Siden den gang er det også jakten på forskjellige fiskeslag som har fått klart mest oppmerksomhet, og 17-åringen er nå oppe i solide 108 forskjellige arter på stang i Norge.

  Etter at Andersen flyttet til Tomrefjord har fokus i stor grad vært på fiske i fjorden med samme navn, og i løpet av en lang rekke turer har det dukket opp massevis av både fin og stor fisk. Ingen av disse kommer likevel i nærheten av kjempen som tok den hele makrellen han serverte på et tandemtakkel på 190 meters dyp på 2018s aller første dag.

  – Vi var mye plaget med småhai i dag, så da jeg så at det nappet på stangen min, sa jeg til kompisen at dette helt sikkert var hai nå også. Det var det ikke. Stangen stod på dette tidspunktet og hvilte i rattet på båten, og den fløy nesten over bord da fisken satte av sted. Heldigvis hadde jeg en hand på snellen. Vi skjønte straks at det var storfisk på gang, og siden vi har fått en del lange her tidligere, tydet alt på at det var lange denne gangen også, sier Andersen til Hooked.

  Les også: Helge fikk kjempelange fra land

  Kampen med fisken ble seig. På det solide havfiskeutstyret tok den faktisk aldri snøre, men lange og seige rykk og rullinger gjorde jobben mer enn hard nok.

  – Da vi omsider så fisken nede i sjøen, så den ut som en tikilosfisk. I det den brøt overflaten ble det likevel klart at dette var et synsbedrag. Fisken var enorm, og det samme var jubelen om bord i båten, sier Andersen til Hooked.

  At dette var ny allroundpers skjønte fiskeren raskt, men hvor stor langen faktisk var fant ikke Andersen og kompis Fredrik Nakken Langstein ut før de var i land fire timer senere. Her viste de vitale målene 172 centimeter og hele 31,8 kilo.

  FANTASTISK START PÅ FISKEÅRET: Daniel Andersen (17) dro opp en lange på hele 31,8 kilo på årets første dag. (Begge foto: Fredrik Nakken Langstein)

  – Det er helt hinsides å ha en så stor fisk i andre enden av snøret, og å bikke 30 kilo på lange hadde jeg aldri trodd jeg skulle få oppleve. En helt vill start på fiskeåret, sier 17-åringen til Hooked.

  Les også: – En slik stangfangst er veldig uvanlig

  Kjempefisken skal nå fileteres og fordeles på alle i familien som vil ha. Frysen til Andersen er nemlig allerede smekkfull av lange og lysing fra tidligere turer. Hvordan den ivrige fiskeren skal klare å toppe en fangst som dette har han akkurat nå litt vanskelig for å forestille seg.

  – Jeg tviler i alle fall sterkt på at jeg kommer til å få bedre fisk enn dette i 2018, selv om fiskeåret bare såvidt er i gang. Målet for året er å nå 115 arter, samt teste ut den lokale fjorden enda mer. Det er mye kult å fiske etter her, både stort og smått, så jeg synes jeg har det ganske bra, gliser Andersen.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles