More

  Storørret fra Mjøsa-isen

  Atle Knapp har mange store trollingørreter på samvittigheten, men blankfisk på nesten fem kilo fra isen var en ny og minneverdig opplevelse.

  Av: Endre Hopland

  – Det ble en heftig kamp på veldig lett utstyr. Fisken tok mye snøre før jeg rakk å kom meg bort til hullet, og da jeg endelig fikk stoppet den, var den vesle haspelsnellen nesten tom for snøre. Jeg hadde også hjertet i halsen da fisken ruset ut igjen flere ganger, og jeg så at det minket faretruende på snøret, sier Knapp ifølge Team Propell, som først omtalte saken.  En vond rygg hadde gitt Knapp en dårlig natt i forkant av fisketuren på isen, men dagen ble likevel meget bra. Knapp var bedt med på tur sammen med Jan Lunde og Dag Erik og Fredrik Schauerud, og destinasjonen denne dagen var nord i Mjøsa.

  Les også: De beste tipsene for storørreten i Mjøsa

  På forhånd hadde nevenyttige Knapp snekret seg en kasse tilpasset et Dragonfly-ekkolodd fra Raymarine, og dette skulle vise seg svært lurt. Han fant nemlig fisken. Til sammen ble det masse abbor og fem ørreter. Tre av disse fikk svømme tilbake igjen, men to ble med hjem, inkludert den nye persen, som hugg på en krøkle.

  – Kampen varte i ca. 15 minutter, og det ble flere ville utrusninger. Til slutt fikk vi den likevel opp gjennom et hull der det ikke var altfor mye plass til overs. Dette var rett og slett en heftig opplevelse, sier han.

  Les også: Liten gutt – stor vinterørret

  Den gromme ørreten var 70 centimeter lang, og klokket inn til 4,7 kilo. Dette gir en k-faktor på pene 1,37 kilo. Resten av følget fikk også fisk, til sammen tre ørret og en haug med abbor. Men gromfisken var det mannen med ekkoloddet som fant.

  FINT KNIPPE: Lite å si på fangsten på isen denne dagen. (Begge foto: Atle Knapp)

  Hele historien kan du lese på bloggen til Team Propell. Mer flott ørret tatt fra isen kommer for øvrig på Hooked innen nokså kort tid, så stay tuned for more happiness…

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles