More

  De beste tipsene for storørreten i Mjøsa

  Mjøsa-veteranene Einar Finstuen og Atle Knapp kan det meste om å lokke Mjøsas store ørreter til hugg. Her er deres aller beste tips for å lykkes.

  Av: Endre Hopland

  Knapp og Finstuen er begge ute med stengene flere ganger i uken i sesongen, og hvor mange ørreter de har fått i løpet av henholdsvis 45 og 43 år med fiske på Mjøsa, har de ikke kontroll på. At det er snakk om mange tusen er likevel hevet over all tvil.

  Det er trollingentusiastene i Team Propell som har tatt en prat med Mjøsa-fiskerne, og Hooked har fått tillatelse til å gjengi de beste tipsene deres.

  – Start med forskjellig farge på wobblerne, og bytt til farger som ligner på det du får fisk på. Ikke vær redd for å kjøre tett på land, og bruk øynene godt. Se etter blanke felt og striper som indikerer strømmer. Se også etter ansamling av småfisk på ekkolodd og i overflaten, og måker som jager. Varier også lengden på snøret bak båten, både i overflaten og på dypriggen, sier Atle Knapp.

  Les også: Slik finner du storørreten i Mjøsa

  – Lær deg å kjenne sluken du har, og hvilke hastigheter de fisker i. Ikke bland sluker som ikke har samme hastighetsvindu. Bruk sluker som tåler forskjellig fart i dårlig vær. Det vil si ikke Tasmanian og Cobra, Apex, lette Devoner og sære skjeer og wobblere som ikke tåler mye fart. Det er bedre med en sluk som ikke er optimal, som fisker hele tiden, enn en supersluk som bare fisker 10 prosent av tiden. De slukene som fanger stor fisk, fanger ikke nødvendigvis småfisk hele tiden. Ha tålmodighet med sluker du har fått stor fisk på, legger Einar Finstuen til.

  Du kan lese alle godtipsene til Knapp og Finstuen på bloggen til Team Propell.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles