More

  Ta en kikk på den spesielle Deep Micro-fangsten til Asgeir

  Forrige helg gikk Deep Micro 2017 av stabelen over hele landet. De aller sprøeste fangstene uteble, men for Asgeir Kvalsund ble det en minneverdig helg.

  Av: Endre Hopland

  Deep Micro er kanskje verdens enkleste fiskekonkurranse. Alt du trenger å gjøre er å fiske med kroker mindre enn størrelse 10, på 100 meter eller dypere, i løpet av den helgen det hele arrangeres. Konkurransen arrangeres etter gentleman-prinsippet, så ingen vitner til fangst eller veiing foran lensmann er påkrevd. Forrige helg gikk altså årets Deep Micro av stabelen, og rundt 50 artsfiskere deltok langs hele kysten vår. Av disse registrerte 32 fangster via Deep Micro-eventen til ArtsFiske.com, som under ledelse av administrator Sindre Bøe er ansvarlig for konkurransen.

  Blant de 32 fiskerne som faktisk registrerte fangster i år, var det ikke veldig mye spennende som dukket opp. Lusueren dominerte stort, men også arter som lyr, sypike, øyepål, glassvar, svarthå, hågjel, lange, vassild og kolmule var representert. Og så kommer en ikke utenom den ene virkelig kule fangsten, da. Den som bekrefter hvorfor microfiske på dypet kan være så spennende.

  Les også: Til helgen skal de minste krokene ned på dypet igjen

  Lørdag formiddag dro nemlig Asgeir Kvalsund sin 63. art tatt på stang i Norge opp fra 160 meters dyp. Fisken, som falt for en #10-krok egnet med en liten makrellbit, var en skjellbrosme på pene 1150 gram og 50 centimeter.

  Skjellbrosmen i seg selv er ikke en direkte uvanlig fangst i norsk fiskeri, men det er ikke mange som har fått arten på stang her til lands. Bare 23 av de 531 artsfiskerne som har lagt opp sine lister på ArtsFiske.com står bokført med arten fra før. Kvalsund er nummer 24. Fisken hans er også det femte største eksemplaret i systemet.

  Kulest av alt er likevel det faktum at fisken ble tatt like ved hjemstedet til fiskeren i Møre og Romsdal. Det har seg nemlig slik at det aller fleste av de andre eksemplarene stammer fra et lite geografisk område utenfor Frøya i Sør-Trøndelag, der arten er nokså tallrik. Kanskje viser det seg å være slik på godplassen til Kvalsund, også?

  Les også: Nå skal microkrokene ned på dypet

  – Selv om vi ikke fikk verken sølvtorsk, lysprikkfisk, laksesild, eller noen andre sjeldenheter i år heller, var det likevel bedre fisk innmeldt i år enn i fjor. Siden bare 43 fisker ble meldt inn, regner jeg nesten med at ikke alle som deltok har orket å melde inn alt de fikk. Jeg tror likevel ikke vi gikk glipp av noken sensasjoner, sier konkurranseansvarlig Sindre Bøe til Hooked.

  Han føler seg nokså sikker på at Asgeir Kvalsund nok er årets mest fornøyde Deep Micro-fisker. I tillegg til å vinne prisen for Beste bifangst, var fisken altså ny art for fiskeren, og også av respektabel størrelse. Bifangstprisen får fangsten fordi den egentlig ikke kvalifiserer som en microfangst. Prisen for Beste fisk gikk naturlig nok til en microfisk, altså en art som har gullvekt på 250 gram eller mindre. Denne prisen gikk i år til Thore Bergh sin sypike på 192,78 gram fra Yrkefjorden.

  Les også: Mye fisk – lite micro

  – Det blir helt sikkert en reprise på Deep Micro neste år, for husk: Det skal ikke mer enn en enaste spesiell fangst til før dette går fra å være et meningsløst prosjekt til å bli en sensasjon, sier Bøe til Hooked.

  Du kan se hele fangstloggen fra Deep Micro 2017 her (krever ArtsFiske.com-innlogging, som er helt gratis). De endelige resultatene fra Deep Micro 2017 finner du her (Krever Facebook-innlogging).

   

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles