More

  Til helgen skal de minste krokene ned på dypet igjen

  Fjorårets lavterskel-suksess Deep Micro blir gjentatt nå til helgen, og initiativtaker Sindre Bøe håper på deltakelse fra hele landet.

  Av: Endre Hopland

  Helgen 27.-28. mai arrangeres Deep Micro for andre år på rad. Dermed har arrangementet også blitt en tradisjon. Primus motor, micro-general og NKML-medlem, Sindre Bøe, håper artsfiskere og andre som er nysgjerrige på småfiskene i dypet kjenner sin besøkstid.

  – Vi vil ha med oss så mange som mulig, og derfor er det minimalt med regler og oppsyn. Det hele vil gå for seg etter gentlemansprinsippet, og premiene vil bli enkle og spartanske for å avskrekke eventuelle svindlere. Her er hovedmålet først og fremst å bidra til ny kunnskap, og å pushe oss selv ut på ein type fiske som vi kanskje sløser bort for lite tid på ellers i året, forteller han.

  Les også: Nå skal microkrokene ned på dypet

  Konseptet er så enkelt som det blir. Alle deltakerne bruker en helg til å fiske med kroker mindre enn størrelse 10, på 100 meter eller dypere. 10 og 100 bør være lett å huske.

  – Målet er å se om vi får noe spesielt, om vi kan lære noe nytt og om vi kan knekke noen koder. Jeg oppfordrer alle til innovasjon på takkelfronten, sier Bøe til Hooked.

  Eventen foregår altså over hele Norge, akkurat der en selv vil, og om en fisker fra land eller båt, med hekle eller slep, reke eller navlelo er helt opp til en selv. Hvor mye av helgen en vil sette av til prosjektet er også valgfritt.

  LIKER DET LITT SPESIELT: Deep Micro-general Sindre Bøe. (Foto: Privat så det holder)

  På samme måte som i fjor blir det premiering av beste fisk, beste bifangst og beste matfisk. Arrangementkomité Bøe avgjør samtlige vinnere diktatorisk.

  Nytt av året er at alle innmeldinger skjer via ArtsFiske.com, der det også vil være en operativ live-logg under hele arrangementet. Her må en være innlogget for å kunne registrere fisk, men innloggingen er gratis, åpen for alle og latterlig enkel å gjennomføre.

  – Dersom en ønsker det, kan en også publisere fangster og statuser på Facebook-eventen til Deep Micro 2017, men alle fangster som skal telle i sammendraget, må registreres hos ArtsFiske.com. Det er også mulig å etterregistrere fisk i inntil et døgn etter at fisket er over, sier Bøe til Hooked.

  Les også: Mye fisk – lite micro

  Dersom du ikke er medlem av ArtsFiske.com, men likevel deltar i Deep Micro, kan du registrere deg som medlem etter at fisket er over, for så å loggføre fangstene dine.

  Vi i Hooked oppfordrer på det sterkeste så mange som mulig til å prøve ut det spennende dypvannsmicrofisket. Selv prøver vi oss i Sognefjorden denne helgen, og her er det så dypt som en får det i norske farvann.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles