More

  Nå skal microkrokene ned på dypet

  Helgen 19.-21. august inviteres alle interesserte til prosjektet Deep Micro 2016. Det skal fiskes over hele landet, og det er altså små kroker og dypt vann som er stikkordene.

  Av: Endre Hopland

  – Konseptet er enkelt: Vi bruker en helg på å fiske med kroker mindre enn #10, på 100 meters dyp eller mer. 10 og 100 er lett å huske. Målet er å se om vi får noe spesielt, og om vi som fisker kan lære noe. Det er selvsagt fare for at enkelte vil fylle bøttene med slimål, men hvem vet kva som kan dukke opp?, sier initiativtaker Sindre Bøe til Hooked.

  Eventen foregår altså over hele Norge, akkurat der du selv ønsker. Om du fisker frå båt eller land, med hekle eller slep, er også helt opp til deg selv. Men det er altså småkrok og dypt vann som gjelder.

  – Fangstene deler vi på Facebook-eventen til prosjektet, og så ser vi hva som skjer. Inviter gjerne alle dine venner som du tror vil ha glede av å delta på dette, men det er gjerne en fordel at de forstår hva krokstrørrelse 10 betyr, sier Bøe, som ikke legger skjul på at han håper på noen spesielle fangster når så mange småkroker skal ned på dypt vann langs kysten vår.

  – Det finnes mange kule arter på dypet, inkludert en del arter som aldri tidligere har blitt tatt på sportsfiskeredskap, så dette blir spennende, sier han til Hooked.

  For ordens skyld varierer størrelsen på kroker veldig fra produsent til produsent, men jevnt over har en krok i størrelse 10 et kokgap på under en halv centimeter. Dette er smått nok til at arter som firetrådet tangbrosme, smørflyndre, sølvtorsk, laksesild, lysprikkfisk, strømsild og lignende har en fair sjanse til å få krokene inn i kjeften. Det samme har dessverre sypikene, som nok kommer til å dominere denne helgens fangster. Men en vet som nevnt aldri hva som dukker opp i dypet…

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles