Sommerens feriefiskeDel dette:

Sommerferien 2016 har stort sett handlet om snekring, men noen fisketurer har det også blitt tid til, både på sjøen på dagtid og nattestid fra land.

Feriens første tur med fiskestengene ble også årets første økt etter havålen. Begynnelsen av juli er i tidligste laget for den råsteke og nattaktive fisken, men det pleier alltid å dukke opp et eksemplar eller to på tidligturene, også.

2016 var ikke noe unntak. Det tok tid før det ble skikkelig mørkt denne natten, og den svarte perioden varte heller ikke mer enn 20 minutter. I løpet av disse skjedde det likevel mye.

Først runnet det hos Ojan, og like etter kunne en av de minste havålene i Nato landes meget udramatisk. Vekten stoppet på 780 gram, noe som er forsvinnende lite. Årets første havål var likevel et faktum, og troen på at også noe litt større kunne være på jakt denne natten steg betraktelig.

Feriefiske (3)Bare et par minutter senere runnet det hos meg, og da tilslaget ble satt var det ingen som helst tvil om arten. At det ikke var noen kjempefisk denne gangen heller ble raskt klart, men det var i alle fall en tohåndsfisk på like over fem kilo som fant veien til håvmaskene etter en kort kamp. Alltid godt å være i gang.

Feriefiske (2)

Utover dette skjedde det ikke stort. Jeg fikk en middagstorsk på tretallet, mens Torbjørn og Ojan fortsatte nattens fiske uten suksess. Slik er fiskingen av og til.

Neste tur gikk noen dager senere. Denne gangen var det John Olav som tok kontakt og ville fiske lysing, da han og Sebastian var oppover fra Stavanger i diverse fiskeærend. Lysing fikk vi til, og jeg møtte karene på avtalt plass ute på fjorden. Det var ikke voldsom fart i lysingen denne dagen, men de to rogalendingene fikk til sammen ni stykker i løpet av en hel dags fiske. Sebastian perset også med et flott eksemplar på 8,5 kilo.

Feriefiske (7)

Selv fisket jeg bare et par timer, men hadde likevel tre gode hugg. De to første klarte jeg ikke å kroke skikkelig, til tross for at de fikk god tid på seg til å svelge unna halvkilosmakrellen som ble brukt til agn. Da sjanse nummer tre bød seg fikk endelig kroken feste, og en skikkelig drakamp med en sterk og tung fisk var i gang.

Feriefiske (4)

Med John Olav og Sebastian som tilskuere i nabobåten, kunne jeg noen minutter senere løfte om bord en skikkelig flott lysing. Med sine 105 entimeter var den ikke enormt lang, men et midjemål på 63 centimeter, passerte den likevel den magiske tikilosgrensen med fire hektos margin. Min nest største lysing noen gang, og great success.

Feriefiske (5)

Feriefiske lysing

Utover i juli ble det ytterligere to havålturer sammen med Ojan og Geir. Disse resulterte i noen kystmeitelyrer på meg og paddetorsk, tangkvabber, ulker og vanlig ål på de andre to, som stort sett stod med hodet ned i steinhulene.

Feriefiske (1)

Geir og jeg hadde også et nytt forsøk etter lysingen rett før ferien var over, men det var ikke det helt store å melde om denne gangen. To lysinger med en grei fisk på 5,5 kilo på topp ble fasiten, samt en lyr på halvannen kilo. Alle fiskene tredde seg inn på mine kroker, mens Geir sine stort sett fikk fiske i fred. På vei inn igjen gjorde vi også et forsøk etter blåkjeft, men det ble med småbrosme.

Så langt i sommer har vi egentlig ikke hatt noen sommer, men vanntemperaturen ligger jevnt på 17-18 grader, så det skjer en del spennende ting i sjøen. Både multer og havabbor er observert og skal fiskes mer på i august. Det samme skal havålen og piggskatene. Et par lysingturer til blir det sikkert også, da Torbjørn fremdeles jakter 10+-fisken, s stay tuned for more happiness…

Del dette:
Prev Nå skal microkrokene ned på dypet
Next Valgte Finnmark i stedet for Syden – det blir neppe siste gang

Comments are closed.