More

  Valgte Finnmark i stedet for Syden – det blir neppe siste gang

  Kristoffer Skjervold og kameratene hans bestemte seg i år for å droppe ferie i varmere strøk, og heller reise nordover til ørret-, laks- og røyeparadiset Finnmark. Det angrer de ikke et sekund på.

  Av: Endre Hopland

  – Vi fikk etterhvert et ganske sykt fiske, og da spesielt på ørreten. Det hele startet med en nydelig fisk på 2160 gram, og vi var jo egentlig veldig fornøyd bare med denne. Etter dette dro vi litt videre rundt i fylket, og det ble bra resultater da også, blant annet to lakser. Likevel så vi på sjansen for å få flere store ørreter som såpass stor at vi bestemte oss for å dra tilbake til utgangspunktet, sier Kristoffer Skjervold til Hooked.  Hvor stor fisk kameratgjengen faktisk skulle ende opp med å få, hadde de aldri i sin villeste fantasi sett for seg, men etter en uke med litt satsing og flere forskjellige metoder, var fasiten utvilsomt en pen rekke drømmefisker.

  – Personelig hadde jeg ikke noen ørretpers å skrive hjem om før denne turen, så jeg drømte om å bryte tokilosgrensen. Det ble mange fisker over kiloen på oss, og vi fikk til sammen syv stykker som passerte to, også. Av disse var to over tre, inkludert en toppfisk som vi ikke hadde våget å drømme om, sier Skjervold til Hooked.

  Han understreker at han synes det er ekstra moro at de største fiskene ble tatt på spinnfiske fra land, og at han selv egentlig var strålende fornøyd med å perse to ganger på en dag, først med en fisk på to blank og senere med en på 2,4. Likevel var det mer i vente for 25-åringen fra Trondheim.

  – Vi fisket i en dyp kulp med mye strøm, og vi var ganske sikre på at denne skulle huse fisk av bra størrelse. Jeg tok et kast på tvers av kulpen, sveivet fem ganger og stoppet opp. I det jeg sveivet på igjen, smalt det til på wobbleren fra Sebile. Jeg kjente starks at det var en bra fisk, og den lette ørretstangen sto i fullt spenn, forteller Skjervold.

  Fisken gikk dypt, og hadde noen lange og brutale utras, men etter 10-15 nervøse minutter, gled den omsider rolig inn i den altfor pinglete håven. Vekten stoppet ikke før den nådde det utrolige femtallet.

  – Vi trodde det nesten ikke da fisken ble veid til fem kilo. At det går an å få noe slikt fra land på lettspinn er helt ufattelig, men dette er utvilsomt noe jeg kommer til å huske i lang, lang tid, sier Skjervold til Hooked.

  Har du hatt fiskeopplevelser utenom det vanlige i sommer? Send gjerne en mail til [email protected] og fortell om disse.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...
  Previous articleSommerens feriefiske
  Next articleKristine i røyeriket

  Related articles