More

  Laksesesongen er offisielt i gang – for Kay slo karmaen til med det samme

  Tradisjonen tro tjuvstartet laksesesongen 2017 en del steder, og allerede midt i mai ble det landet storlaks i elv i Norge. I natt gikk det offisielle startskuddet, og for Kay-Arne Olsen ble det et åpningsdøgn han neppe kommer til å glemme med det første.

  Av: Endre Hopland

  Datoen 1. juni er hellig i mange norske hjem. Dette er ikke fordi Hans Fleischer Dons i 1912 ble den første nordmann til til å ta av og lande et fly på norsk jord på denne datoen. Det er heller ikke fordi Verdens melkedag markeres eller Morgan Freeman har bursdag. Datoen handler selvsagt om laks. 1. juni åpner nemlig majoriteten av de større lakseelvene i Norge, og dette er noe laksefiskere over hele kongeriket har ventet på siden i fjor høst.  Som nevnt har det siden midten av mai blitt meldt om mange flotte laksefangster rundt om i landet, blant annet en 18,4-kilos fra Drammenselva, en 17,7-kilos fra Bjøra og fisker på 19,4 og 15,3 kilo fra Numedalslågen. En kommer heller ikke utenom Frede Hognestad sin 15,3-kilos fra Årdalselva, som ble landet under meget spesielle omstendigheter. Både Drammenselva, Bjøra, Numedalslågen og Årdalselva (Rogaland) er såkalte tidligelver, men det var altså først ved midnatt til i dag startskuddet for hovedfeltet av de norske lakseelvene gikk. En av de som virkelig traff godt på årets første laksedøgn var Kay-Arne Olsen fra Trondheim.

  Les også: – Dette er organisert tjuvfiske, og i år vil det prioriteres meget høyt

  – Jeg fikk en liten nygått fisk på 3,5 kilo i natt, men denne ble kjapt satt ut igjen for god karma. Og karmaen slo til noe så til de grader, sier en strålende fornøyd Olsen til Hooked.

  Han startet som vanlig årets laksefiske i Nidelva i Sør-Trøndelag, og alene i oppankret båt tok en skikkelig bamse av en laks duggmarkklysen han serverte.

  – Det ble litt leven, for elven er stor, og jeg måtte heise dreggen og komme meg til land på egenhånd, med laksen i andre enden av snøret. Heldigvis gikk det bra, og kampen etter dette var nokså grei, sier Olsen til Hooked.

  Da storlaksen var landet, ble den veid til meget pene 15,1 kilo. Dette er ny personlig rekord for den erfarne laksefiskeren, som til daglig jobber i Trondheim Omland Fiskeadministrasjon (TOFA).

  Les også: Fightet storlaksen i en halvtime med knekt stang

  Utenom Olsens to fisker, har det også blitt tatt fire andre lakser i den kalde Nidelva det siste halvdøgnet. Dette er alle mellomlaks på pluss/minus åtte kilo, og de er landet av fire forskjellige fiskere. Fra Trøndelag meldes det for øvrig også om storlaks fra Namsen. En kjempe på hele 18,9 kilo havnet på land i dag tidlig.

  Har du lyst til å fiske laks i år? Her finner du en god, fylkesvis oversikt over de norske lakseelvene. Vi i Hooked kommer til å følge den norske laksesesongen tett, så dersom du eller noen du kjenner får storfangst, må du ikke nøle med å ta kontakt med oss.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles