More

  Fightet storlaksen i en halvtime med knekt stang

  Frede Hognestad fikk seg en opplevelse for livet da han søndag kveld kroket en brutal laks i Årdalselva i Rogaland. Fisken tok knekken på utstyret, men det var fiskeren som tok siste stikk.

  Av: Endre Hopland

  Med sine 15,3 kilo, fordelt på 118 centimeter, var det virkelig en flott tidliglaks som hugg da Frede Hognestad gjorde et forsøk i Årdalselva i Hjelmeland kommune i Rogaland forrige helg. Elven, som renner ut i Årdalsfjorden, fører både laks og sjøørret, og sesongstarten er allerede 20. mai. Laksefisket har med andre ord vært i gang i en ukes tid allerede.  Laksesesongen sparkes i gang ved midnatt 1. juni i de fleste større elvene i Norge, men en del steder er fisket allerede godt i gang. Den siste halvannen uken er det meldt om mange flotte laksefangster rundt om i landet, blant annet en 18,4-kilos fra Drammenselva, en 17,7-kilos fra Bjøra og fisker på 19,4 og 15,3 kilo fra Numedalslågen. Fangsten til Hognestad i Årdalselva skiller seg likevel litt ekstra ut på grunn av de spesielle omstendighetene under kampen.

  Les også: Jenny (8) tok storlaksen helt på egenhånd

  – Stangen knakk under fighten, så jeg måtte jobbe fisken inn med bare 15 centimeter stang og snelle. Resten av stangen var ved snuten til laksen. Vi lo godt og det ordnet seg etter totalt 30 minutter. En stor takk til gutta i lag 1 på Svadberg som lot meg fiske etter at de var dratt hjem i dag, forteller Hognestad.

  Stangbrudd er aldri moro, og spesielt ikke når en fisker i elv, og har en diger laks i andre enden av snøret. Da ting ordnet seg, ble det likevel en uforglemmelig historie ut av det hele. Opplevelsen skremte heller ikke fiskeren fra å vende tilbake til elven med ny stang bare et par dager senere.

  – Nå fikk jeg nettopp en til på 7,6 kilo, uten at stangen knakk, sier en strålende fornøyd Hognestad til Hooked under en liten feiringspause i gapahuken tirsdag.

  Les også: Etter 56 år med fiske satt endelig storlaksen

  Er du interessert i laksefiske, anbefaler vi deg å følge siden Laksefiske i Norge på Facebook. Vil du følge laksefisket i Årdalselva i Rogaland tettere, finner du mye nyttig informasjon hos Årdal Elveeigarlag.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles