More

  Jenny (8) tok storlaksen helt på egenhånd

  Åtte år gamle Jenny Askevold fikk sitt livs fiskeopplevelse da en flott laks på nesten åtte kilo hugg under en økt sammen med pappa John Ivar i Flekkeelva søndag.

  Av: Endre Hopland

  Tiltross for at hun ikke har så mange år på nakken, er Jenny allerede en erfaren fisker. Hun har dradd opp fisk siden hun var to-tre år gammel, og den første laksen ble landet i fjor. Denne veide to kilo, og årets mål var å slå rekorden. Det klarte hun til gangs søndag, da en laks på 7,8 kilo og 90 centimeter hugg ute i den strie Flekkeelva i Sogn og Fjordane.

  – Jenny gjorde alt selv, både kasting og kjøring av fisk, og hun gjorde ingen feil. Det var nok han far som var mest skjelven, og kleppingen ble deretter, men vi fikk nå fisken på land. Da ble det masse jubling. Dette er det kjekkeste jeg har vært med på i elven noen gang, sier en tydelig stolt fiskerpappa, John Ivar Askevold, til Hooked.

  Far og datter begynte fisket rundt klokken 13.00, og fisket av noen høler før de kom til stedet der fisken hugg. Jenny kjørte altså fisken helt på egenhånd, og etter en 20 minutter lang kamp var fangsten sikret. Ifølge pappa var armene lange og slitne etter kampen, men en halvtimes pause med kakao og sjokolade gjorde susen.

  – Jeg fortalte henne at det står en sint og kjerringløs hannlaks der ute i elven nå, og hun tok derfor noen kast til. Etter fire-fem kast smalt det på en ny fisk, som tok så hardt at stangen nesten ble rykket ut av hendene hennes. Fisken var på i et par minutter, men denne gangen var det laksen som vant. Dermed fikk Jenny kjenne på det å miste fisk, også, sier han til Hooked.

  Storfiskeren var likevel strålende fornøyd med dagen, noe det er lett å forstå. Video av Jenny sin kamp med laksen ser du i toppen av saken.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles