More

  Etter 56 år med fiske satt endelig storlaksen

  Hver eneste sommer reiser engelskmannen John Carmichael til Norge for å fiske laks og finne roen i Lærdalselva. I år satt også drømmefisken for 70-åringen.

  Av: Endre Hopland

  I Norge snakkes det ofte om den magiske 20-kilosgrensen når det kommer til storlaks, men i England er det fisk over 30 pund (13,6 kilo) som gjelder. Da norgesvennen John Carmichael begynte å fiske tidlig i tenårene, var Eisenhower fremdeles president i USA. Siden den gang har stormakten hatt ytterligere ti statsoverhoder, mens Carmichael har dradd opp talløse mengder fisk. Men ingen 30-pundslaks. Ikke før i år.

  Det er organisasjonen Reddvillaksen som melder om engelskmannens flotte historie og fangst i Lærdalselva i går. Carmichael er i Norge og Lærdal for å feire sin egen 70-årsdag, og det er vel fair å påstå at det ble en feiring utenom det vanlige. I den verdenskjente lakseelven i Sogn og Fjordane kroket og landet han nemlig en nydelig laks som nok veide godt over 15 kilo.

  – Min beste bursdagsgave noen gang, sa den fiskende jubilanten selv etter at storlaksen var i håven.

  Karene i Reddvillaksen, som kjenner den engelske storfiskeren godt fra før, poengterer for øvrig at en fisk sjelden har vært mer fortjent enn denne.

  – Dette var fantastisk, og vi håper å se John tilbake i elven også neste år, melder organisasjonen.

  At bildet av storfisken ikke ble all verden var ikke så veldig nøye for fiskeren selv. Det viktigste var at laksen ble riktig merket og satt tilbake i elven igjen. Fisken svømmer nå rundt med taggnummer 340, dersom noen skulle få den på ny.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles