More

  Svensk seier i den aller første Raymarine Drøbak Fiskefestival

  Med til sammen 1161,2 poeng, gikk Team Abu Garmin helt til topps da den aller første Raymarine Drøbak Fiskefestival ble arrangert forrige helg.

  Av: Endre Hopland

  Raymarine Drøbak Fiskefestival er navnet på den helt nye sjøfiskekonkurransen i Drøbak. Knurren Sjøfiskeklubb er arrangør, og forrige helg gikk altså det aller første arrangementet av stabelen. Til sammen elleve lag konkurrerte om premier for over 100 000 kroner, og det var altså de svenske ringrevene i Team Abu Garmin som gikk helt til toppe.  Abu Garmin er langt fra noe ukjent navn verken i det norske eller svenske konkurransefiskemiljøet, og her hjemme hevder de seg alltid i toppen under Raymarine Langesund Fiskefestival. I debuten i Drøbak gjorde altså Benny Johansson og mannskap rent bord.

  Les også: Knurren bringen artsfiskekonkurransen nærmere hovedstaden

  Fisket i Drøbak kan sammenlignes med fisket i Langesund på en del områder, men det tyngre havfisket er veldig forskjellig. Dette har direkte sammenheng med lokasjon, og selv om det selvsagt er mulig å få både stor sei, lange og trosk i Drøbak også, er det mye lengre mellom disse enn i Langesund. Dermed må taktikken legges opp deretter.

  Svenskene var på plass i Drøbak en liten uke før konkurransen for å testfiske og gjøre seg kjent i området, og dette bar frukter. Til sammen landet Abu Garmin-karene 17 arter i løpet av to fiskedager. Dette var en mer enn Trutta Garmin og to mer enn Team Brosmund, som knep henholdsvis andre- og tredjeplassen.

  Abu Garmin og Trutta Garmin var ellers de eneste to lagene som fikk mer enn 1000 poeng i denne første festivalen i Drøbak, men da hører det med til historien at fisket denne helgen var heller labert, med mye småfisk. Den mest oppsiktsvekkende fangsten var antagelig en liten gråsteinbit på 160 gram, fisket av Trutta Garmin.

  Les også: Vigdis fikk sjelden hai i Oslofjorden

  De artene som gikk mest hyppig igjen på resultatlistene var horngjel, sild, sandflyndre, sypike og torsk. Det ble ellers fanget et par vassild opptil gode 700 gram, samt ulke på gode 300 gram og faktisk også to hågjel, en art som ikke er spesielt vanlig på Østlandet.

  Fullstendige resultat- og fantslister finner du på Knurren Sjøfiskeklubb sine nettsider. Debutfestivalen i Drøbak kolliderte dessverre med svenske Pater Noster Cup, noe som antagelig spilte inn på det litt beskjedne deltakerantallet. Det hele frister ifølge arrangørene likevel til gjentakelse, så forhåpentligvis er Raymarine Drøbak Fiskefestival kommet for å bli.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles