More

  Sjekk hva Bjørn Vidar dro opp av et hull i Glomma-isen

  Bjørn Vidar Syversen har fått mange store gjedder opp gjennom årene, men fisken som tok agnet hans under Glomma-isen i går skiller seg ut i mengden.

  Av: Endre Hopland

  Syversen, som opprinnelig kommer fra Brandval i Kongsvinger men er bosatt på Kirkenær i Solør, hadde fisket i fire timer uten et napp da det omsider ble liv på en av stengene hans. Den døde morten han fisket på fire meters dyp hadde blitt for fristende for noe stort der nede i Glommas grumsete vannmasser, og snart var drakampen i gang.

  – Jeg kjente straks at det var en stor fisk, og det tok ti minutter før jeg fikk den opp. Fortommen stakk ut av munnviken på fisken, så jeg slet med å få styrt den opp av hullet. Det endte med at jeg stakk hele armen nedi, og fikk gjellegrep på fisken under isen, forteller Syversen.

  Les også: Andreas fikk kjempegjedde på over 130 centimeter

  Vel oppe på avkrokingsmatten på Glomma-isen ble den svære gjedden målt til hele 130 centimeter, mens vekten stoppet på fantastiske 15,94 kilo. Dette er etter alt å dømme det største eksemplaret av arten som er tatt på stang i Norge så langt i 2017, og på generelt grunnlag en virkelig drømmefangst for alle som liker predatorfiske.

  SVÆR FISK: Hele 130 centimeter lang, og tett oppunder 16 kilo lar seg høre for en Glomma-gjedde. (Foto: Bjørn Vidar Syversen)

  – Jeg har fått 43 gjedder over 10 kilo, der 13 av disse har vært over 13 kilo. Den gamle persen var 15,02 og 128 centimeter, så det ble en god forbedring, sier en strålende fornøyd fisker til Hooked.

  Syversen sitt fiske dreier seg stort sett om gjedde, abboren og ørret, fortrinnsvis av grovt kaliber. Kjempefisken han lurte til hugg rundt lunsjtider mandag, ble satt uskadd tilbake etter veiing, måling og fotografering. Dette er fast praksis hos 48-åringen når det kommer til gjedde, uansett størrelse.

  Les også: Hvordan fisker jeg gjedde i Glomma (Hooked+)

  – Jeg tror nok denne fisken kommer til å bli stående som pers lenge, i alle fall i Glomma. Erfaringsmessig stopper vekta på gjeddene her på maks 13-14 kilo. De brenner nemlig en hel en del energi på å stå i elvestrømmen, noe som ikke vil være en utfordring i et vann, sier Syversen til Hooked.

  FORNØYD: Bjørn Vidar Syversen har fått hele 43 gjedder over ti kilo, men kjempen på 15,94 kilo som han lurte opp på Glomma-isen mandag, er den desidert største. (Foto: Bjørn Vidar Syversen)

  Den norske sportsfiskerekorden på gjedde er på 18,74 kilo. Dette var en bælfeit fisk på «bare» 126,5 centimeter, tatt av Petter Støttum i Øyern i november 2011. Med sine 130 centimeter hadde fisken til Syversen potensial til å overta tronen, men det er altså en vesentlig forskjell på kondisjonen til elvegjedder kontgra innsjøgjedder, selv om de tilhører samme art.

  Interessert i gjeddefiske? Hos vår gode samarbeidspartner Pikewallis finner du alltid ferskt gjeddestoff. Pass også på å få med deg Facebook-gruppen med samme navn.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles