More

  – Hvordan fisker jeg gjedde i Glomma? (Hooked+)

  Hallo.

  Jeg er en gutt på 15 år som skal være med på en gjeddefiskekonkurranse i Glomma, men jeg trenger litt tips til hva jeg skal fiske med og hvor, da jeg ikke har fiska i Glomma før. Kan dere hjelpe?

  – Truls Johannesen

  Heisann!

  – Du er litt lite konkret når du skriver Glomma, for der er det mye å ta av, men jeg skal i første omgang gi deg et generelt svar. Å fiske i elv er blant det enkleste en kan gjøre når det gjelder i finne fisk. De står nemlig ikke i strømmen, men i kantene av den og i bakevjer – altså i områder der strømmen er rolig eller i alle fall roligere. Når det gjelder farger på baits så skal du gå for de mest naturtro du har. Blå rygg med sølvside, svart rygg med sølvside eller grønn rygg med sølvside (alle hvit buk). Er det litt møkkete vann kan du likevel gå for en buk med farge, som oransje eller andre skrikende farger. Abborfarger er generelt bra i Glomma. Fisk av kanter, da dette ofre er melodien på denne tiden av året, sventuelt pelagiske grunner. Mot kvelden kan fisken også sige inn på grunnere vann. Så er altså spørsmålet hvor du skal fiske. Hvis jeg skal kunne gi deg noe konkrete bete-forslag må jeg vite om du skal dorge, spinnfiske eller jerke? Er du på Facebook er det bare å hooke meg opp, så skal du få masse tips. Lykke til.

  – Mvh Erik Walmann, gjeddeentusiast og Pikewallis-gründer

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles