Trollingkonkurranse og avslutningsrunde i Lowrance-cupDel dette:

Kommende helg inviterer Hadeland og Ringerike Trollingklubb til trollingkonkurranse og avsluttende runde i populære Lowrance-cup, og det er på Randsfjorden det hele skjer.

Av: Endre Hopland

Påmeldingen til konkurransen går for seg i Røykenvika mellom klokken 07.00 og 08.00 lørdag 3. september. Det koster 200 kroner å delta for medlemmer i HRTK, mens ikke-medlemmer må ut med en hundrelapp ekstra. Starten går fra Røykenvika begge dager, klokken 09.00 lørdag, med fisketid til klokken 17.00 og klokken 07.00 søndag, med fisketid til klokken 15.00.– Det er lov å fiske med inntil fire stenger/sneller per båt, og planerboard kan bare være maksimalt 30 meter ut på hver side av båten. Ved bruk av agnfisk er det kun fisk fra Randsfjorden som er tillatt. Alle om bord skalellers ha tilgang til flyteplagg, og det er forbudt å nyte alkohol under konkurransen. Berusede deltagere vil bli diskvalifisert. Dersom HRTK oppdager forsøk på-, eller bevisst juks fra deltagere, vil disse bli utvist fra våre konkurranser i tre år. Alle båter må ellers ha med seg telefon med kamera på, og mulighet for å sende MMS eller mail, sier leder i Hadeland og Ringerike Trollingklubb, Per-Olav Skjellerud, til Hooked.

Under konkurransen er det ørret og røye det fiskes etter, begge med et minstemål på 45 centimeter. Dette er for øvrig en fang og slipp-konkurranse, og nærmere informasjon om regler rundt dette blir presentert på det obligatoriske skippermøtet lørdag.

Helgens trollingkonkuuranse på Randsfjorden er som nevnt innledningsvis også avslutningen på Lowrance-cup 2016. Denne har besått avfire innledende konkurranser, før nå den obligatoriske todagerskonkurransen på Randsfjorden venter. I hver konkurranse får en poeng basert plassering, og de tre beste resultatene er tellende. I tillegg kommer poengene fra den obligatoriske konkurransen på Randsfjorden.

I Lowrance-cup fiskes det ut fra et poengsystem der vinneren får 20 poeng, andreplass 15 poeng, tredjeplass 10 poeng, fjerdeplass 9 poeng, femteplass 8 poeng og videre ned til til  1 poeng (12 plass). I siste konkurranse er det et annet poengsystem, der førsteplass gir 60 poeng, andreplass gir 45 poeng, tredjeplass gir 30 poeng, fjerdeplass 27 poeng, femteplass 24 poeng og så videre nedover.

Dersom noen skulle noen stå med lik poengsum etter siste konkurranse, er det den med beste plassering i denne konkurransen som vinner.. Førstepremien i cupen er en HDS 12´ Touch Gen 3 til en verdi av 40 000 kroner.

MjøsService AS og ProNav er hovedsponsorer for konkurransene. På Hadeland og Ringerike Trollingklubb sine egne Facebook-sider finner du mer om konkurransen og hyppige oppdateringer. Mer om Lowrance-cup finner du ellers her.

Del dette:
Prev – Hvordan fisker jeg gjedde i Glomma? (Hooked+)
Next Fluefiske om høsten – valg av fluer til høstfiske

Comments are closed.