More

  Kan den norske ekspertisen gjøre Rune Gokstad til en storfisker?

  Gjennom den nye TV-serien Hvorfor biter fisken?, har NRK planer om å gjøre både programleder Rune Gokstad og det norske folk til bedre fiskere.

  Av: Endre Hopland

  De to siste årene har komiker og programleder Rune Gokstad vært med noen av de fremste og dyktigste sportsfiskerne vi har her til lands på fisketur, i håp om å skaffe seg et fortrinn når han skal delta i den potensielt svært så lønnsomme fiskekonkurransen «Millionfisken». Gode tips og fiskeopplevelser har det blitt mange av, og slikt gjør seg også på TV. Tirsdag 5. september klokken 19.45 sparkes det hele i gang på statskanalens hovedscene NRK1.

  I første episode er det kystfiske som står på programmet. Gokstad, som i beste fall kan kalles en glad amatør når det gjelder sportsfiske, har blinket seg ut hovedpremien i den nevnte «Millionfisken», og veien mot storfiskerstatus begynner hos Asgeir Alvestad, en av Norges fremste og mest profilerte allroundfiskere.

  Alvestad har fisket det meste med finner i både inn- og utland. Han står bokført med hele 134 forskjellige arter på stang i Norge, inkludert flere norgesrekorder og verdens nest største stangfangede fisk noen gang. Dette må vel være mannen å oppsøke dersom en skal lære seg å bli en god fisker, vel?

  Første episode byr blant annet på testing av agn som trigger fiskens ulike sanser, og Alvestad lærer også fra seg triksene som får fisken til å bite på kroken. Fiske etter forskjellige arter, også på grunt vann etter mørkets frembrudd, gir programleder Gokstad massevis av ny kunnskap som nok kan komme godt med i forberedelsene til den store fiskekonkurransen. Her finnes det garantert mye nytt å lære for fiskere hjemme i godstolen, også.

  Hvorfor biter fisken er en programserie på fem 40-minuttersepisoder. Tirsdag 12. september er det havfiske og laksefiske som er tema, mens isfiske etter røye, gjeddefiske og hvordan en finner gode fiskeplasser foran PC-en skal belyses i programmet 19. september.

  Tirsdagen etter, 26. september, er det ørret- og harrfiske med mark og flue i både skauen og så urbant som en får det som serveres det norske folk, mens alvorets time er over oss i siste program 3. oktober. Da er det nemlig klart for «Millionfisken», og det store spørsmålet blir selvsagt om Gokstad klarer å bruke det han har lært i de foregående programmene, og hente hjem kransekaken?

  FLUEHUER: Ingvild Aurdal lærer Rune Gokstad fluefiske. (Foto: NRK)

  Utenom Rune Gokstad og Asgeir Alvestad, medvirker blant andre Geir (Dr. Hook) Sivertzen, Trond Andersson, Ingvild Aurdal, Kristian Leraand, Lornts Mørkved, Emil Auren, Martin Werner og Øyvind Moe i programserien, som altså starter kommende tirsdag klokken 19.45.

  – Dette må jo være den største satsingen gjort på sportsfiske på TV i Norge noen gang. I tillegg er det for en gangs skyld et skikkelig folkelig konsept, slik at selv mennesker med lite kunnskap om fiske kommer til å finne det interessant, og få lyst til å gå ut og fiske. Fiskeprogrammer kjemisk frie for latinske navn på døgnfluer og lignende har mye større sjanse for å treffe folk flest, sier Asgeir Alvestad til Hooked.

  Han legger ikke skjul på at han er spent på mandagens premiere, og han benytter samtidig anledningen til å rose statskanalen for å prioritere egenprodusert sportsfiske-TV midt i beste sendetid nå i høst.

  – Jeg er sikker på at dette er noe mange ønsker å få med seg, og jeg tror også dette kommer til å bli interessant for folk, sier han til Hooked.

  EN GLAD LAKS: Rune Gokstad med finfin laksefangst. (Foto: NRK)

  Rundt to million nordmenn fisker en eller flere ganger i løpet av året, så at interessen for verdens fineste hobby er stor her til lands er det ingen som helst tvil om.

  – Mange av de som fisker opplever at det kan være vanskelig å få fisk, og ofte er lite kunnskap om fisking grunnen. Denne programserien skal bøte på dette, og hjelpe folk å forstå hvorfor fisken biter eller ikke biter, melder NRK selv.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles