«Ørret» kommer i nytt opplag, og Nilssen er klar for historiske ørretkvelderDel dette:

Andre opplag av Lars Nilssens historiske vandring i ørretens norgeshistorie er nå på vei til en bokhandler nær deg. «Ørret» er en bok du bør eie.

Av: Endre Hopland

«Ørret», eller «Ørret» – En beretning om hvordan kunstig befruktning, utenlandske gener og naiv driftighet skapte Norges nasjonalfisk som er bokens fulle navn, begeistret oss stort da den ble sluppet i vår. Undertegnede kalte verket en av de viktigste, norske fiskebøkene som noen gang er skrevet, og denne påstanden blir stående.Boken fikk kjapt bein å gå på, og dermed ble det også etterspørsel. Nå tar Vega Forlag ansvar, og andre opplag er på vei ut på markedet i disse dager. Samtidig annonserer forfatter Nilssen at han kommer til å reise rundt i landet og prate om ørret nå i høst.

– Det blir ørretforedrag basert på researchen jeg gjorde i forbindelse med boken, samt mine egne erfaringer, sier Lars Nilssen til Hooked.

I dag finnes ørreten fra Lindesnes til Nordkapp, men hvor norsk er egentlig den norske nasjonalfisken? Og når kom den hit til lands? Og hvordan har den spredd seg? Hva er egentlig den norske urørreten, og hvor finner vi dene i dag? Var det egentlig bedre før i tiden?

Hvor lang er den lengste ørreten som er fanget her til lands? Hvor tung er den
tyngste? Hvor gammel er den eldste? Og hvorfor blir noen ørreter store, mens de fleste er små? Dette er bare noen av tingene Nilssen belyser i sine foredrag.

– Siden kunnskapen om kunstig befruktning ble kjent på midten av 1800-tallet, er det satt ut flere titalls millioner ørretyngel og settefisk her til lands. Stammene har variert, og utenlandske arter som kanadisk bekkerøye og regnbueørret ble introdusert lenge før 1. verdenskrig. Hva har skjedd siden den gang? Hva kan vi lære av fortidens eksperimenter? Her ligger det mye interessant stoff, sier forfatteren til Hooked.

Her kan du lese vår bokanmeldelse av «Ørret». Ønsker din forening/klubb/butikk eller lignende besøk av en av Norges mest kjente ørretfantaster i høst, er det bare å ta kontakt på e-post eller telefon 901 62 103.

Del dette:
Prev Kan den norske ekspertisen gjøre Rune Gokstad til en storfisker?
Next Abborgodis fra Illex og Gunki, del 1

Comments are closed.