Ny verdensrekord på Håkjerring

Asgeir Alvestad har satt ny verdensrekord på Håkjerring denne ufattelig fangsten.

Oppdatert 15:24

AsgeirAlvestadNyVerdensrekordHaakjaerring
Det er utregnet svært nøye lengde:omkrets (BMI) tabeller, som gjør at en ved å måle fisken kan lese ut ganske så nøyaktig vekt.

Håkjerringen ble fanget på 700 meters dyp i Nedstrandfjorden i Rogaland kl 04:00, etter 1.5 timers kamp, og deretter målt og sluppet løs igjen.

Monsteret ble målt til 4,79m langt og 2,66m rundt buken. Av tabellen kan en lese ut at fisken er fantastiske 1099,2kg (1,1 tonn).

Les også: Les flere artikler om Håkjerring her.

Annonse

Les også: Fakta om Håkjerring

Geir Syvertsen skriver i en pressemelding at medregnet alle kategorier og arter fisk som er fanget i verden, er dette i tilegg til å være verdensrekord for håkjærring også verdens nest største sportsfiskede fisk, etter hvithai-rekorden på 1,2 tonn. Fisken blir naturligvis rapportert inn til IGFA (International Game Fish Association) for å bli offisielt godkjent som verdensrekord.

Asgeir Alvestad har hatt tre turer målrettet etter Håkjerring, og sammen med John Olav Florø-Larsen ble de nå kronet med hell. John Olav har også hatt på en Håkjerring de siste timene, men den mistet de etter noen minutter. Fisket fortsetter frem til morgendagen, men det er vel lite trolig at de topper det hele en gang til 🙂

Flere detaljer om saken kommer på bloggen til Asgeir, samt her på HOOKED.

SPENNENDE SAKER FRA VÅRE ANNONSØRER

Unikt julegavetips fra Abu Garcia – Ambassadeur Rum edition

Abu Garcia har i flere år lansert eksklusive og lekre julegavetips. Og om det har vært flott før, har de dratt frem alle trommer,...

Med Lawson NorthSea etter tung fisk på dypt vann

Det har blitt noen økter på dypt vann i løpet av 2018, og i år er det 15-40-punderen av Lawson NorthSea som har fått...

3 KOMMENTARER

  1. Håkjerring er en utryddningstruet haiart som er fredet. Bevisst fiske på fredet art er grov miljøkriminalitet. Selv om den slippes ut igjen. At Hooked.no dekker dette uten kritisk vinkling er mildest talt sjokkerende. Jeg tror ikke Hooked.no ønsker å støtte miljøkriminalitet. Ergo må dette bero på ren kunnskapsløshet. Denne filmen blir ren propaganda for det som burde være en forlengst avleggs, lavpannet “mannmotnaturholdning” og en ren oppfordring for andre om å forsøke det samme. Hva gjør Hooked.no for å rette opp denne tabben?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here