More

  Ny verdensrekord på Håkjerring

  Asgeir Alvestad har satt ny verdensrekord på Håkjerring denne ufattelig fangsten.

  Oppdatert 15:24

  AsgeirAlvestadNyVerdensrekordHaakjaerring
  Det er utregnet svært nøye lengde:omkrets (BMI) tabeller, som gjør at en ved å måle fisken kan lese ut ganske så nøyaktig vekt.

  Håkjerringen ble fanget på 700 meters dyp i Nedstrandfjorden i Rogaland kl 04:00, etter 1.5 timers kamp, og deretter målt og sluppet løs igjen.

  Monsteret ble målt til 4,79m langt og 2,66m rundt buken. Av tabellen kan en lese ut at fisken er fantastiske 1099,2kg (1,1 tonn).

  Les også: Les flere artikler om Håkjerring her.

  Les også: Fakta om Håkjerring

  Geir Syvertsen skriver i en pressemelding at medregnet alle kategorier og arter fisk som er fanget i verden, er dette i tilegg til å være verdensrekord for håkjærring også verdens nest største sportsfiskede fisk, etter hvithai-rekorden på 1,2 tonn. Fisken blir naturligvis rapportert inn til IGFA (International Game Fish Association) for å bli offisielt godkjent som verdensrekord.

  Asgeir Alvestad har hatt tre turer målrettet etter Håkjerring, og sammen med John Olav Florø-Larsen ble de nå kronet med hell. John Olav har også hatt på en Håkjerring de siste timene, men den mistet de etter noen minutter. Fisket fortsetter frem til morgendagen, men det er vel lite trolig at de topper det hele en gang til 🙂

  Flere detaljer om saken kommer på bloggen til Asgeir, samt her på HOOKED.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles