More

  Kjempetorsker fra både båt og land

  Torsken, eller skreien om du vil, er i støtet nord i landet vårt for tiden. Hooked har ved flere anledninger tidligere skrevet om det fantastiske skreifisket på Sørøya, men denne uken ble alle storfangster fra 2014 toppet. Peter, som er gjest hos Nordic Sea Angling, dro nemlig opp det som i alle fall foreløpig er årets soleklart største torsk på campen til Ralph Bengtsson på Sørøya.

  Les også: Sørøyas kjempefisker strømmer på

  Den brutale gytetorsken dro vekten til smått fantastiske 38 kilo, og som bildet i toppen av saken tydelig viser er det lite å si på kondisjonen til kjempen. Så gjenstår det å se om dette blir årets største skrei fra Sørøya. Om noen større skulle dukke opp, kan du selvsagt lese om det på våre nettsider.  Men det er ikke bare i Finnmark det finnes stor torsk. Fisken Trønder-Avisa meldte om i går ble riktig nok tatt for to år siden, men skal nå være nærmere internasjonal rekordstatus enn noen gang. Torsken det er snakk om ble tatt av David Rodgers like utenfor Rødbrygga vi Nord-Trøndelag, og veide 22,5 kilo.

  Torsk på 22,5 kilo fra land
  Denne torsken på 22,5 kilo er kanskje den største torsken som er tatt fra land i verden. (Foto: Phill Dale)

  I seg selv er ikke dette en oppsiktsvekkende vekt for en torsk, men med tanke på at fisken ble tatt fra land er fangsten høyst spesiell. Det kan faktisk godt hende at dette er den største, landfangede torsken i verden.

  Rodgers var med fiskeguide Phill Dale fra Nordic sport fishing ved Skarnsundet i Inderøy da stortorsken hugg på et sildeagn tilbake i 2012. Siden den gang har sportsfiskerne jobbet for å få fisken registrert som landfanget verdensrekord. Dale var i følge Trønder-Avisa senest onsdag i kontakt med det internasjonale fiskeforbundet for å få registrert fangsten, men det har vist seg enklere sagt enn gjort.

  Les også: Kjempeskrei på rekke og rad

  – De tror oss ikke. Jeg har prøvd å få den godkjent lenge, men de tror bare vi har fanget den fra båt og fraktet den inn til land etterpå, sier Dale.

  Stortorsken ble for øvrig sluppet ut igjen etter fotografering. Dale mener nemlig fisken var i største laget til å havne på middagsbordet. Men rekorden, den gir han ikke slipp på.

  – Det var flere vitner til fangsten, deriblant de seks personene i laget som var ute på fisketur. Jeg tror vi nå er nærmere enn noengang å få fangsten godkjent, to år etter fisketuren, sier fiskeguiden.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles