More

  Sørøyas kjempefisker strømmer på

  Det allerede sinnssyke skreifisket på Sørøya når stadig nye høyder. De siste dagene har det blitt tatt så mye 20 pluss-skrei en kan ønske seg, for ikke å snakke om alle bonuskveitene.

  Fiskeguide Johan Mikkelsen, Hannes Ribbner og Joel Ribbner har hendene fulle i storfiskparadiset i nord. Til tross for en og annen utfordring med været, har det blitt mye fiske på gjestene til Nordic Sea Angling på Sørvær. Og for noen fisker de har fått.

  Les også: Kjempeskrei på rekke og rad

  Som Hooked skrev for halvannen uke siden begynte skreisesongen bra på Sørøya. Og ting har bare blitt bedre. Helgen igjennom har det blitt dradd kjempeskrei på kjempeskrei, og hadde det ikke vært for at de mange storfiskerne som gjester NSA-campen for tiden hadde hatt ører, hadde nok samtlige smil knytt seg i nakken på folk.

  Det meste som kommer opp av havet utenfor Sørvær for tiden er svært. Noen høydepunkt kan en likevel ikke unngå å nevne. Eller hva sier du til catch and release-kveite på 50 kilo, brutal Big Bob-skrei på 33 kilo, 74-kiloskveite et minutt utenfor havnen og 31,4-kilosskrei i bar overkropp? Vi lar bildene til Johan Mikkelsen og Hannes Ribbner stå for snakkingen…

  50+ kveite
  Sven (t.h.) med drømmekveite på 152 centimeter og rundt 50 kilo. (Foto: Johan Mikkelsen)
  50+ kveite release
  Catch and release av samme fisk. (Foto: Johan Mikkelsen)
  33 kilos torsk
  Mikkel med et beist av en skrei på hele 33 kilo. (Foto: Hannes Ribbner)
  Storkveite
  Berra sin drømmefisk, en kveite på 174 centimeter og rundt 75 kilo, tatt rett utenfor havnen. (Foto: Hannes Ribbner.)
  Torsk 31+
  Dansken Jesper med sin nye skreipers, 31,4 kilo. Og klær er som kjent for kjerringer… (Foto: Privat)

  Det sykeste av alt er likevel at toppen trolig ikke er nådd ennå. Tirsdag ettermiddag melder nemlig Johan Mikkelsen om at kollega Hannes Ribbner har havnet midt i det sykeste fisket han noen gang har vært med på. I guidebåten alene har det i løpet av en halvtimes fiske blitt landet utrolige 14 skrei over 20 kilo, hvorav minst to også er inne på 30-tallet.

  – Sørøya rules, er Mikkelsen sin soleklare konklusjon.

  Vi har ingen problemer med å si oss enig i den påstanden…

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles