More

  Gutta på tur etter sjøørreten

  Pikewallis himself, Erik Walmann, har vært på jakt etter sjøørreten sammen med et par kamerater. Slik gikk det: 

  Vi var tre menn som hadde gledet oss som tre gutter i flere uker til endelig å få muligheten til å utfordre sjøørreten i Lyngør-området. For meg er dette kjente å kjære områder som har gitt meg masse flott fisk, men det begynner å bli noen år siden det nå. Etter som vannet ikke vår åpnet kunne vi ikke bo på hytta vår, så valget falt da på Lyngørporten Resort, en flott leilighet med to etasjer, en liten uteplass og en liten bryggeplass ca fire meter fra verandadøren. Så det var ingen av oss som kunne klage på boforholdene. Selv om hyttene står tett er det et flott område, med kanaler, flotte bruer og koselige små hus.

  Pikewallis 7
  Lyngørporten

  Pikewallis 8
  Lyngørporten

  Når det gjelder fisket så hadde vi ved å følge med på Facebook klart å bygge opp en veldig forventning, noe som kan være skummelt. Vi var midt i mars, og det er tidlig uansett. 3,8 til 4,5 var vanntemperaturen, noe som ikke akkurat er den beste sjøørrettemperaturen. Men heller ikke helt umulig.

  Les også: Nå er sjøørretsesongen i sjøen i gang 

  Pikewallis 6
  Fiske.

  Vi startet med dorging, som alltid er en grei måte å skaffe seg oversikt på.  Og oversikt fikk vi. Det var ikke en fisk i de områdene som pleide å levere før. Nå skal det sies at disse områdene alltid har levert best i slutten av april og i mai, men jeg hadde håpet på at vi kanskje kunne få oppleve et hugg eller to. Det finnes ikke noe mer kjedelig fiske enn å dorge når det ikke skjer noe, så vi gikk fraskt over til spinn. Det skulle vise seg å være et smart valg.

  Pikewallis 5
  Trua.

  Det tok ikke alt for lang tid før jeg fikk min første på turen, en slank og brun ørret som fikk kjapt friheten tilbake. Denne tok en knallgul 3D-shad fra Illex. Fisken sto relativ grunt. Ikke alt for lenge etter, i en vik ved en badestrand, hadde jeg to følgere på en børstemark. Den ene var liten, den andre så riktig så fin ut. Bjørge kastet kjapt ut en gul/grøn nitroshad, og bang sa det. Det var den store som hadde valgt å ta. Den hadde lengden inne men dessverre var kondisen veldig dårlig. Om en måned eller to hadde nok dette vært en fisk på over 1,5 kilo, kanskje til og med opp mot 2.

   

  Pikewallis 4
  Bjørge.

  Vi holde på en stund ut i mørket, men vi fikk ikke noe mer fisk denne kvelden.

  Pikewallis 3
  Nattfiske.

  En fin start var det likevel. To sjøørret, begge tatt på gummi, er godkjent. At kondisjonen ikke var topp er ikke så overraskende på denne tiden av året. To av tre hadde fått fisk. Dette er en litt kjip fordeling. Man er glad for at to har fått, men så føler man litt med han som ikke har fått noe enda, også.

  På søndag skulle det bli mer fart. Vi fikk faktisk tre sjøørreter den morgenen. Alle ble tatt på nitroshad90 fra Illex.
  Det var ekstra gøy å få de på gummi ettersom vi har brukt litt tid på å finne ut hva som kanskje kunne levere, og når man da lykkes blir man glad. Nå hadde alle tre fått fisk. Lars Ivar og Bjørge hver sin, og jeg hadde fått tre stykker.

  Pikewallis 2
  Lars Ivar.

  Deilig at alt ikke gikk ræva på turen.

  Pikewallis 1
  Ræva.

  Det var til tider svært vanskelig forhold. Været var mer for fotografering og flotte speilbilder enn for godt sjøørretfiske, så litt leking med kameraet ble det:

  Båt

  Naust

  Speilbilde

  Berg

  En ting som var riktig trist å se var at det var mengder av sel i området. Vi har alltid sett litt sel, kanskje to tre stykker, men på denne turen så vi flokker på opp til 10-15 dyr. Klart at med en rovfisker i et slik antall kan det fort bli mindre fisk i fjorden. Noen fortalte at de hadde sett 60 sel på en kort strekning. 60 stykker! Det er jaggu meg mye.

  Sel
  Sel.

  Svaner
  Svanefamilie på tur.

  Våre høye forventninger ble innfridd. Vi fikk alle fisk, noe som var ekstra gøy. Kondisjonene på fiskene var ikke bra, utenom på en som Lars Ivar fikk. Den ble middag. Tror nok både Bjørge og Lars Ivar hadde en flott tur, og det var det viktigste for meg. Det er to fine karer å dra på tur med. Du vet aldri helt hva som skjer med de to i båten. Jeg filmet masse på turen, og mye av galskapen gutta klarte å by på er festet til minnebrikken. Det vil nok ta litt tid før den filmen er klar, men jeg jobber med den.

  Les også: Sjøørretfluer til høsten

  Her er betene som leverte både fisk opp i båten og flere hugg. Vi fisket med jigghoder fra 1,8 gram og opp til rundt 5 gram:

  Shad 2
  Nitroshad90

  Shad
  3D-shad

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles