More

  Kjempeskrei på rad og rekke

  Skreifisket er for alvor på gang på Sørøya. Tirsdag kom også 30 pluss-fiskene på rekke og rad.

  Allerede i slutten av forrige uke kom det rapporter om at skreifisket var i gang hos Nordic Sea Angling i Storfiskens rike på Sørøya. Fire gjester fikk være med på tyvstarten på skreisesongen, og fisk over 20 kilo ble tatt allerede før det hele braket løs.

  Lørdag var fiskeguide Hannes Ribbner, hans bror Joel (som er praktikant hos NSA i år) og to andre karer fra campen ute etter skreien igjen. På godplassen møtte de Jakob Lindberg, også kjent som Terminator. Lindberg hadde i følge rapportene tre 20 pluss-fisker i båten før resten av gjengen hadde fått snøret uti, og etter en times fiske kunne Terminator også lande en skikkelig kubbe av en gytetorsk på hele 28,5 kilo.

  Skrei 2
  Jakob Lindberg, også kalt Terminator, med en skrei på hele 28,5 kilo. (Foto: Privat)

  Hos resten av gjengen ble det først noen mistede storfisker, før en god del 15-kilosfisker fulgte. 20-kilosfiskene satt derimot langt inne, men til slutt smalt det hos praktikanten. Etter en fin fight kunne han lande sin nye torskepers på pene 23,5 kilo.

  Søndag bar det til sjøs igjen, og tre 20 pluss-fisker ble landet, fordelt på fem mann. Den største av disse var på pene 24 kilo. Gutta på campen skjønte på dette tidspunktet at ting var på gang, og mandag ble det mye mer stortorsk. Hele 14 skrei over 20 kilo ble landet, fordelt på to båter. Hannes Ribbner perset også med en herlig storskrei på 26,5 kilo.

  Skrei 3
  NSA-høvdingen på Sørøya, Ralph Bengtsson, poserer med en «lånt» skrei på 22,5 kilo. (Foto: Privat)

  Men det stopper ikke der. Tirsdag smalt det for alvor, og ikke mindre enn tre 30 pluss-fisker havnet i NSA-båtene. Nok en gang var det ustoppelige Terminator som viste muskler, og noterte to av de tre. Han har nå ikke mindre enn ni 30 pluss-torsker på samvittigheten.

  Fiskeguide Johan Mikkelsen hadde med seg tre russiske gjester på sjøen denne dagen. De prøvde seg først på ueren, og fikk noen matfisker. Men det var da de la kursen til Terminator sine jaktmarker at det virkelig ble liv i leiren. Den aller første torsken russerne fikk veide nemlig over 30 kilo. Etter noen kjappe bilder fikk fisken svømme tilbake igjen for å føre slekten videre.

  Russere med 30 pluss
  Tre fornøyde russere med 30 pluss-skrei. (Foto: Johan Mikkelsen)

  Jakob Terminator Lindberg
  Jakob «Terminator» Lindberg med to 30 pluss-skreier. (Foto: Johan Mikkelsen)

  Dagen før kom også nye gjester til gards, og siden værvarselet ikke var all verden, tok Mikkelsen gjengen med seg til sjøs i tre timer før uværet satte inn. Håpet til gjestene var en fisk over ti kilo, noe som gikk mer enn bra. En av gjestene, Alex, begynte med en syvkilos, og fulgte like godt opp med tre (!) 24-kiloser på rappen. Det er vel fair å anta at han er hektet for livet.

  Flere detaljer fra det fantastiske fisket på Sørøya finner du på Nordic Sea Angling sine egne nettsider. Her kommer det også hyppige fangstrapporter og bilder av mer storfisk.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles