More

  Denne damen er en ekte utelivshai

  Hun er gode halvannen meter lang, veier 38,1 kilo og har svømt imponerende 13 160 kilometer siden 27. juli 2013. Om nettene reker hun gjerne gatelangs i Póvoa de Varzim nord for Porto i Portugal, under det hardtslående navnet Rezzillient. Og det er absolutt grunn til å tro at hun er up to no good.

  Hvis vi ser bort fra den sinnssyke svømmeturen, den nokså skrale BMI-en og for så vidt også det det opplagte strippernavnet, er kanskje ikke dette noe å ta på vei for. I alle fall ikke hvis vi hadde snakket om en vanlig dame. Men det gjør vi ikke. Det som gjør dette til en spesielt sak, kanskje bortsett fra nettopp svømmeturen da, er at denne damen er en makohai!

  Partyshark
  Makohaien Rizzilient, går like godt til lands som til vanns. (Skjermdump: Osearch)

  Makohaien (Isurus oxyrinchus) er en hai som trives best i åpne hav. På norsk blir den også kalt makrellhai. Denne blå og hvite haien kan bli opptil 4,5 meter lang, og er nært beslektet av den mer kjente hvithaien.

  Mange har sikkert fått med at organisasjonen Osearch har utstyrt en rekke haier med radiosendere, og at en via deres egne nettsider kan følge haienes vandringer. Her hjemme har blant annet hvithaien Lydia fått mye oppmerksomhet for sin utrolige svømmetur på 30 500 kilometer, retning Europa.

  Men makohaien Rezzilient, som for tiden holder til nord i Portugal, hun har media altså oversett. Og skal en dømme etter satelittbildene til Osearch er dette egentlig helt utrolig. Trackingmønsteret til haien viser nemlig at hun har vært nesten like mye på land som ute i sjøen i det siste.

  PartyHai1
  Trackingsystemet viser tydelig at byturer må til, også for makohaier. (Skjermdump: Osearch)

  Spesielt i de seine nattetimer ser hun ut til å trives inne i Póvoa de Varzim. På et tidspunkt har hun til og med svingt innom en fotballbane. Skal vi anta at hun er tilhenger av makrellfotballen som ble spilt med suksess på Sørlandet tidlig på 90-tallet? Vi lar skjermdumpene fra Osearch tale for seg. Om du ønsker å følge Rizzilient sin ferd videre kan du gjøre det her.

  PartyHai
  Typisk haitrackingmønster. (Skjermdump: Osearch)

  Vi i Hooked ønsker alle våre lesere en god helg, og oppfordrer spesielt de som av en eller annen grunn måtte befinne seg i Portugal om å ha øynene med seg når den siste utepilsen er konsumert. Vi kan bare anta at utelivet på den Iberiske halvøy er litt skumlere nå enn vanlig…

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles