More

  Kalender-fiskerne 2.0

  samme måte som i fjor, stiller også i år elevene ved Sportfiskelinja på Sund Folkehøgskole opp i en kalender utenom det vanlige. «Men in Waders 2017» er nå i salg.

  Av: Endre Hopland

  Når noe arrangeres for andre gang, er det greit å kalle det en tradisjon. Kalenderstuntet til Sund-elevene er altså inne i sitt andre år, og dermed også som tradisjonsrikt å regne. Og det er absolutt et godt formål ungdommene nå kaster klærne for. Det aller beste, faktisk: En skikkelig fisketur.

  – Vi ser på dette som en motvekt mot kroppspresset mange unge blir utsatt for nå for tiden, sier en av guttene, som helst vil være anonym.

  Spesielt beskjedne er de imidlertid ikke, de unge fiskerne. I løpet av høsten har de vært på mange fisketurer sammen, og en etter en har de latt klærne falle – både med og uten fangst.

  Les også: Sund folkehøgskole tilbyr drømmeår

  – Ideen startet da årets elever så kalenderen som ble produsert forrige skoleår, sier sportsfiskelærer Eskil Røkke til Hooked.

  Forrige skoleår gikk studiereisen til New Zealand i november. Da fikk elevene mulighet til å ta bilder under selve turen. Dette skoleåret reiser Røkke og Norges eneste sportsfiskeklasse til Belize, der de skal fiske tropisk i fire uker.

  – Heldigvis er det like mange måneder i året som det er elever, slik at læreren slipper å stille opp i kalenderen, forteller Røkke.

  Han satser på at klassen fylles opp også neste skoleår, da studiereisen igjen går ned til New Zealand på jakt etter storørret.

  – Vi mener selv at en slik kalender er en perfekt julegave til alle kvinnelige fiskere, alle fiskeenker, alle bestemødre og alle som ønsker å bidra til at frisk, norsk ungdom får en ekstra fisketur utpå vårparten, heter det i en samlet uttale fra sportsfiskeklassen.

  Les også: Klar for en tur til Belize som fiskelærerassistent? 

  Folk som er interesserte i å kjøpe kalenderen kan kontakte klassen via deres Facebooksider.

  PS: Til de som hadde gledet seg til et bilde av en lettkledd Eskil Røkke, og som nå føler seg litt snytt, presenterer vi her en skikkelig godbit fra varmere strøk. Enjoy…

  men-in-waders-6

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles