More

  Klar for en tur til Belize som fiskelærerassistent?

  I februar neste år reiser Sund Folkehøgskole til det tropiske paradiset Belize, der fire uker med fiske etter noen av planetens sterkeste fisker står på programmet. Du kan bli en del av reisefølget.

  Av: Endre Hopland

  Våren 2014 var fiskelærer Eskil Røkkefra Sund Folkehøgskole med til fantastiske Belize, som kameramann for Hooked-serien The Belize Challenge. Dette gav mersmak, og i februar neste år tar han like godt med seg hele sportsfiskeklassen ved skolen nedover for å jakte tropiske torpedoer som tarpon, permit og bonefish.

  – Det var ren tortur å stå ti timer per dag bak kamera mens de andre fisket, sier Røkke, som altså måtte konsentrere seg om å fange fiskeøyeblikkene fra turen på film.

  Nå håper han at både han selv og årets sportsfiskeelever får bryne seg på stor og sterk tropefisk under den fire uker lange reisen, og denne opplevelsen kan altså du bli en del av. Røkke er nemlig på jakt etter en assistentlærer som kan slå følge på turen nedover. Det burde kanskje ikke være vanskelig å finne?

  – Vi kan nok ikke love voldsom lønn, men håper at noen ser verdien av å få en fire uker lang reise til en av verdens råeste sportsfiskedestinasjoner, sier Røkke til Hooked.

  Avreise planlegges til 13. februar, med hjemreise rundt 15. mars. Røkke håper å finne en person som har erfaring med tropisk fiske som kan bidra både faglig og sosialt. Alle som synes dette høres ut som et interessant tilbud, kan kontakte Eskil Røkke på e-post: eskil@faunmedia.com. Og dersom det skulle være noen som helst tvil: Belize kan absolutt anbefales.

  Frem til studiereisen kommer de ferske sportsfiskeelevene til å fiske mye på hjemmebane.

  – Elevene våre ankommer på lørdag, og fra første stund blir det fullt kjør med laksefiske, ørretfiske, fjordfiske, havfiske og mer, forteller Røkke.

  Norges eneste sportsfiskelinje på folkehøgskolenivå startet, som vi tidligere har srevet, opp i 2015. Den gang gikk studiereisen til New Zealand. Under kan dere se Karl Andreas Lundvold sin film fra denne turen:

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles