More

  Her er Årets fisk 2014

  Det ble meldt inn mye bra fisk til NM i sportsfiske i løpet av 2014, men den enorme skolesten Thomas Breivik fikk i Storfjorden 15. november var i en egen klasse.

  Av: Endre Hopland

  Juryen var mer eller mindre enstemmige da Årets fisk 2014 skulle kåres. Til tross for en rekke store og flere sjeldne fangster i løpet av året, var det ingenting som kom i nærheten av Thomas Breivik sin fantastiske fangst.  Skolest-koden har mange norske artsfiskere fundert på en stund, men i fjor høst kom det et aldri så lite gjennombrudd fra gjengen i Nidaros kystmeitelag. Taktikken og et par smarte plasser spredde seg også, noe som førte til at det ble meldt inn hele syv skolest i løpet av fjoråret. Dette er en nokså dramatisk økning fra tidligere år.

  Les også: Her er årets norgesmester i sportsfiske

  Den største av de nevnte skolestene var det altså Thomas Breivik som hentet opp fra den dype Storfjorden i Møre og Romsdal. Fisken dro vekten til hele 2406 gram, nesten en halvkilo mer enn Carl Oscar Raphaug sin tidligere norgesrekord.

  Thomas Breivik er fast inventar i NM i sportsfiske, og bidrar hvert år med mye stor og kul fisk fra Møre og Romsdal. I tillegg til kjempeskolesten meldte han i 2014 inn blant annet to svære spisskater, to flotte kveiter og en meget pen glassvar. Men skolesten henger nok høyest for den ivrige fiskeren.

  Les også: Suverene NKML

  Årets fisk 2014 er verd to isfiskestenger og tre multiplikatorsneller fra Fishmore, sponset av Fishmore. NM i sportsfiske 2015 er allerede godt i gang, og du kan selvsagt delta om du vil. Mer informasjon om årets konkurranse finner du her.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles