More

  Her er Årets fisk 2014

  Det ble meldt inn mye bra fisk til NM i sportsfiske i løpet av 2014, men den enorme skolesten Thomas Breivik fikk i Storfjorden 15. november var i en egen klasse.

  Av: Endre Hopland

  Juryen var mer eller mindre enstemmige da Årets fisk 2014 skulle kåres. Til tross for en rekke store og flere sjeldne fangster i løpet av året, var det ingenting som kom i nærheten av Thomas Breivik sin fantastiske fangst.

  Skolest-koden har mange norske artsfiskere fundert på en stund, men i fjor høst kom det et aldri så lite gjennombrudd fra gjengen i Nidaros kystmeitelag. Taktikken og et par smarte plasser spredde seg også, noe som førte til at det ble meldt inn hele syv skolest i løpet av fjoråret. Dette er en nokså dramatisk økning fra tidligere år.

  Les også: Her er årets norgesmester i sportsfiske

  Den største av de nevnte skolestene var det altså Thomas Breivik som hentet opp fra den dype Storfjorden i Møre og Romsdal. Fisken dro vekten til hele 2406 gram, nesten en halvkilo mer enn Carl Oscar Raphaug sin tidligere norgesrekord.

  Thomas Breivik er fast inventar i NM i sportsfiske, og bidrar hvert år med mye stor og kul fisk fra Møre og Romsdal. I tillegg til kjempeskolesten meldte han i 2014 inn blant annet to svære spisskater, to flotte kveiter og en meget pen glassvar. Men skolesten henger nok høyest for den ivrige fiskeren.

  Les også: Suverene NKML

  Årets fisk 2014 er verd to isfiskestenger og tre multiplikatorsneller fra Fishmore, sponset av Fishmore. NM i sportsfiske 2015 er allerede godt i gang, og du kan selvsagt delta om du vil. Mer informasjon om årets konkurranse finner du her.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles