More

  Insight Genesis-kartet blir gratis!

  Insight Genesis (IG) eies av Navico, som også eier Lowrance og Simrad Yachting. IG er en karttjeneste som baserer seg på brukernes opplastede sonarlogger.

  Av: Erik Grimsøen

  Du kan lese en detaljert gjennomgang av betalversjonen av IG HER. Nå endrer de både på prisen på betalingstjenesten, og ikke minst på hva som inngår i gratisdelen av tjenesten.  Prisen på betalingstjenesten halveres fra 99 USD per år til 49 USD per år. Det i seg selv er en svært god nyhet, men den virkelige «bomben» er hva som skjerm med gratisdelen av tjenesten. Kartene som ligger i Social Map delen av IG, dvs kart laget av alle brukernes sonarlogger som enkeltbrukeren har godkjent for felles bruk, blir nå gratis.

  Dette betyr at alle med en kompatibel Lowrance eller Simrad kartplotter eller kombienhet nå kan skaffe seg kart med ekstrem nøyaktighet helt gratis.

  Her er en oversikt over forskjellen mellom gratis- og betalversjon. De nye funksjonene i gratisversjonen er merket med «new».

  Betaling- vs gratisversjon
  Betaling- vs gratisversjon

  Hvilke modeller er så kompatible? Jeg lister opp de som er mest aktuelle for sportsfiske:

  • Alle Lowrance HDS Gen 2 kartplottere og kombienheter (altså modellen med knapper)
  • Alle Lowrance HDS Touch kartplottere og kombimodeller (modellen med berøringsskjerm)
  • Alle Lowrance HDs Gen 3 kartplottere og kombimodeller (modellen med både touch og knapper)
  • Alle Lowrance Elite HDI kombienheter og Elite HD kartplottere
  • Alle Lowrance Elite CHIRP kombienheter
  • Alle Simrad NSS Sport (altså forrige generasjon NSS) kartplottere og kombienheter.
  • Alle Simrad NSS Evo2 (den siste modellen) kartplottere og kombienheter

  I oppdateringen ligger også to andre ting som er verdt å merke seg. Den første er at IG nå støtter «shading», eller skyggelegging på norsk. Dette betyr at kartet vil få forskjellig variant av blåfarge for vann med ulik dybde, som igjen gjør det mye enklere å tyde kartet når man har zoomet litt ut, og mye enklere å raskt se hvilke deler av sjøen som har den dybden man ønsker å fiske på. For gratisversjonen er det også nytt at man nå kan slå sammen enkeltlogger (inntill 12 stykker) til ett kart, og skape kart til sin enhet på bakgrunn av dette. (Denne funksjonen bruker du altså hvis du ikke ønsker at dine logger skal deles med andre via Social Map.) Merk at det fortsatt er ulovlig å logge i saltvann i Norge, Insight Genesis har derfor en begrensing som gjør at du kun får brukt Social Map funksjonen i ferskvann.

  IG

  Hvis du vil ta en kikk på det som ligger i Social Map før du registrerer deg, så kan du gjøre det vi Naviguide.se HER.

  Gode nyheter hele veien her, altså!

  Erik Grimsøenhttp://www.teamcolibri.blogspot.com
  Erik Grimsøen, også kjent som Team Colibri, er Hooked sin elektronikkekspert. Som sportsfisker har han prøvd seg på det meste av teknikker og grener her til lands, men det er innenfor trolling, vertikalfiske, småbåter og altså ekkolodd og faktisk også egne dybdekart han har markert seg mest. Erik har det sentrale Østlandet som sin base, og når du ikke finner han bak tastaturet er han sannsynligvis å finne i nærheten av et ekkolodd mens han forsøker å avsløre Oslofjordens eller Tyrifjordens undervannshemmeligheter.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles