More

  Ellevilt høstfiske etter gjedde – David fikk drømmefisken

  I forrige uke havnet David P. Nilsen midt oppi et gjeddefiske han aldri har opplevd maken til. Allerede på første kast hugg drømmefisken.

  Av: Endre Hopland

  At enklete dager er bedre enn andre er noe alle fikere vet. For David P. Nilsen fra Drammen vil datoen 26. september 2017 for all fremtid bli stående med gullskrift. Denne dagen klappet nemlig en diger gjeddemadam kjevene igjen over McRubber-shaden hans allerede på første kast, og vel oppe i båten viste de vitale målene 120 centimeter og fantastiske 14,2 kilo. Dette er ny pers med god margin.

  Les også: Turistfiske etter gjedde har blitt millionbutikk

  – I løpet av hele fjorårssesongen fikk jeg en gjedde på 10+. Dette var også den eneste frem til i dag. Med tanke på hvor mye jeg fisker, sier det litt om hvor vanskelig det kan være å få stor gjedde. Det finnes jo selvsagt mer drevne gjeddefiskere som drar flere og større fisk enn meg, men det er helt klart vanskelig å få de største damene til å bite, forteller fiskeren selv til vår samarbeidspartner Pikewallis.

  Etter at storfisken var målt, veid, fotografert og satt tilbake igjen, var Nilsen egentlig mer enn fornøyd. Han regnet egentlig med at fiskedagen var over, men under en time senere gikk det på nok en storfisk. Denne gangen stoppet vekten på 12,5 kilo. To gjedder på 12+ i løpet av en times fiske er langt fra dagligdags, noe fiskeren selvsagt er veldig klar over.

  Les også: Storfiskgrossistens drømmegjedde

  – Som om ikke dette var nok ble det ytterligere fire mindre gjedder i båten denne dagen. Bonanza, 10+-fisker og ny PB på samme tur. For en dag! Dette er helt klart min beste fiskeopplevelse så langt i livet, sier han ifølge Pikewallis.

  Samtlige fisker ble for øvrig satt fint tilbake igjen, og er klare for nye fighter ved senere anledninger.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles