Ellevilt høstfiske etter gjedde – David fikk drømmefisken

I forrige uke havnet David P. Nilsen midt oppi et gjeddefiske han aldri har opplevd maken til. Allerede på første kast hugg drømmefisken.

Av: Endre Hopland

At enklete dager er bedre enn andre er noe alle fikere vet. For David P. Nilsen fra Drammen vil datoen 26. september 2017 for all fremtid bli stående med gullskrift. Denne dagen klappet nemlig en diger gjeddemadam kjevene igjen over McRubber-shaden hans allerede på første kast, og vel oppe i båten viste de vitale målene 120 centimeter og fantastiske 14,2 kilo. Dette er ny pers med god margin.

Les også: Turistfiske etter gjedde har blitt millionbutikk

– I løpet av hele fjorårssesongen fikk jeg en gjedde på 10+. Dette var også den eneste frem til i dag. Med tanke på hvor mye jeg fisker, sier det litt om hvor vanskelig det kan være å få stor gjedde. Det finnes jo selvsagt mer drevne gjeddefiskere som drar flere og større fisk enn meg, men det er helt klart vanskelig å få de største damene til å bite, forteller fiskeren selv til vår samarbeidspartner Pikewallis.

Annonse

Etter at storfisken var målt, veid, fotografert og satt tilbake igjen, var Nilsen egentlig mer enn fornøyd. Han regnet egentlig med at fiskedagen var over, men under en time senere gikk det på nok en storfisk. Denne gangen stoppet vekten på 12,5 kilo. To gjedder på 12+ i løpet av en times fiske er langt fra dagligdags, noe fiskeren selvsagt er veldig klar over.

Les også: Storfiskgrossistens drømmegjedde

– Som om ikke dette var nok ble det ytterligere fire mindre gjedder i båten denne dagen. Bonanza, 10+-fisker og ny PB på samme tur. For en dag! Dette er helt klart min beste fiskeopplevelse så langt i livet, sier han ifølge Pikewallis.

Samtlige fisker ble for øvrig satt fint tilbake igjen, og er klare for nye fighter ved senere anledninger.

SPENNENDE SAKER FRA VÅRE ANNONSØRER

Unikt julegavetips fra Abu Garcia – Ambassadeur Rum edition

Abu Garcia har i flere år lansert eksklusive og lekre julegavetips. Og om det har vært flott før, har de dratt frem alle trommer,...

Med Lawson NorthSea etter tung fisk på dypt vann

Det har blitt noen økter på dypt vann i løpet av 2018, og i år er det 15-40-punderen av Lawson NorthSea som har fått...