More

  Noen tanker rundt høstfisket etter abbor og gjedde

  Det er mange faktorer som spiller inn dersom du skal lykkes med predatorfiske i ferskvann nå når høsten er i ferd med å stramme grepet.

  Av: Endre Hopland

  Predatorfisket har blomstret voldsomt i Norge de siste årene, og gjeddene har mange steder gått fra å være en fullstendig uønsket art til å bli en aktet sportsfisk. Abboren har alltid vært populær, men det målrettede fang og slipp-fisket etter store eksemplarer opplever utvilsomt sin foreløpige popularitetstopp akkurat nå.  En god del av æren for predatorfiskets popularitet skal gjengen i Pikewallis ha, og da spesielt Erik Walmann, som utrettelig oppdaterer nettsidene sine med små og store gjedde- og abborsaker. Nå har han tatt for seg høstfisket etter både abbor og gjedde, og i de to artiklene er det utvilsomt mange smarte tips å plukke opp.

  – Under høstfisket etter gjedde før blir huggperiodene gjerne kortere, men til gjengjeld mer intense. Det er uhyre viktig å være på rett sted til rett tid, og vimser en for mye rundt kan en rett og slett oppleve å blanke, mens andre opplever et knallfiske samme dag, sier Walmann.

  Hva abboren gjelder er Pikewallis-gründeren helt klar på at perioden vi nå er inne i er den aller beste for de store abborene.

  – De virkelig ivrige abborfiskerene lukter storabbor på denne tiden av året. Nå jaktes det storabbor før lek også, med dette er en svært vanskelig periode, og egentlig bare for de aller mest ihuga guttene og jentene. Høsten er uten tvil den perioden det tas mest storabbor i åpent vann her til lands. Denne årstiden er rett og slett mye enklere hvis man velger de rette vannene, sier han.

  Du kan lese mer om Erik Walmanns høstgjeddetanker her, og samme manns gode abbortips her.

   

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles