Aksel (8) trives best med båten i dorgefart og agnfisk i kjølvannetDel dette:

For åtte år gamle Aksel Fladeby spiller det ingen rolle om det regner og er surt ute. Det er i båten han koser seg aller mest, på jakt etter storfisk.

Av: Endre HoplandMed en far som er ivrig trollingfisker i Team Propell, var ikke veien til verdens fineste hobby lang for unge Aksel Fladeby fra Fetsund. Nylig var Aksel og pappa Tord ute for å fiske asp, og i et forferdelig regnvær vendte de snuten sørover fra Fetsund med retning Øyeren. Faktisk regnet det så voldsomt at senior var i tvil om de skulle reise utover, men yngstemann fikk trumfet fisketuren gjennom.

Målet denne dagen var den aggressive rovkarpefisken asp, en art som trives godt i området. Far og sønn liker å fiske med agnfisk, og Aksel rigget rutinert lauer i agnskallene på vei utover. Ikke lenge etter kom hugget, og Aksel kunne lande sin første asp. Da ble naturlig nok jubelen sluppet løs om bord i den gamle Askeladden.

Å notere seg for den kule arten var stor stas, men fisken er langt ifra den største åtteråringen har landet. I sommer opplevde han nemlig et kjempefiske sammen med pappa, kompis Oliver Pettersen (8) og hans far og Ole Morten. Ute på Øyeren var nemlig gjeddene alvorlig i bettet, det ble landet til sammen elleve gjedder. Aksel noterte seg for to drømmefisker på 10,4 og 11,5 kilo. Ti av elleve fisker fikk også friheten tilbake.

Overfor bloggen til Team Propell avslører Aksel at det er følelsen av å ha fisk i andre enden som gjør fiskingen så spennende.

– Det er veldig gøy å få fisk. Den mest morsomme fisken jeg har fått er den største gjedden på Øyeren. Den var sterk, forteller den unge storfiskeren.

Har du en artig fiskehistorie på lager? Gi oss gjerne et hint om det på e-post [email protected].

Del dette:
Prev Etter fire år med satsing satt endelig drømmefisken for Artur
Next Ellevilt høstfiske etter gjedde – David fikk drømmefisken

Comments are closed.