More

  Brennhett storlaksfiske før TMB – to 20-plussere på en uke

  Om halvannen uke går Trolling Master Bornholm (TMB) av stabelen hos våre danske naboer, og at storlaksen er på plass i Østersjøen hersker det liten tvil om.

  Av: Endre Hopland

  Onsdag 2. mai klokken 12.00 går startskuddet for årets Trolling Master Bornholm (TMB), verdens største trollingkonkurranse. Blant de 370 båtene som stiller til start i 2018 er hele 29 norske. Dette er 14 flere norske båter enn den gamle rekorden på 15 fra 2016. At trollingfisket er på vei opp og frem i Norge er det med andre ord liten tvil om.

  I Østersjøen fiskes det stor blankfisk hele vinteren og våren, og allerede i januar ble det meldt om meget godt laksefiske på dansk side. Utover i februar fortsatte dette for full musikk, og når nå Trolling Master Bornholm nærmer seg med stormskritt, har også de virkelig store fiskene begynt å dukke opp.

  For halvannen uke siden hugg det brutalt i en av stengene til danske Niels Andersen, som var på sjøen sammen med to kamerater 24 sjømil sør for Ystad. Etter en knallhard fight som varte i en time og ti minutter, kunne en enorm laks på 22,03 kilo, fordelt på 116,5 centimeter omsider håves.

  Ifølge vår faste samarbeidspartner på trolling, Team Propell, var det en Hybrid-sluk fisket på 45 fots dyp som lokket storlaksen til hugg. Fisken skal også ha vært ved håven hele 15 ganger før den nye persen til Andersen ble sikret.

  Onsdag denne uken ble det landet nok en 20-plusser i Østersjøen, denne gangen av fiskeguiden Per Lundberg i Wildwater Fishing. Ifølge Team Propell hadde Lundberg og hans gjester et fantastisk fiske, og rett før de skulle gi seg for dagen gikk det på fem laks samtidig. Gjestene fikk ta hver sin stang, mens skipperen selv tok den siste. På denne satt det altså en skikkelig kjempe.

  Ifølge bloggen til Team Propell var laksen, som tok helt i overflaten og veide meget solide 20,34 kilo fordelt på 117 centimeter, i håven på bare ti minutter. Gjestene i båten hadde nemlig en ferje å rekke, så da måtte skipperen kjøre storfisken knallhardt (!).

  Det har antagelig rykket godt i det meste av fiskenerver hos alle som skal delta i TMB de siste ukene, og rapporter om fangster som disse gjør antagelig ikke ventetiden noe kortere. Hooked kommer selvsagt tilbake med oppdateringer fra verdens største trollingkonkurranse.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles