More

  Første runde i Norgescupen i fluefiske arrangeres kommende helg

  Helgen 20.-22. april går årets første runde i Norgescupen i fluefiske av stabelen i Stavanger, og alle som liker å fiske med flue kan delta.

  Av: Endre Hopland

  Norgescuprunden i Stavanger arrangeres som et sammarbeid mellom Norges Konkurransefiskeforbund, Nubben Jakt og Fiske og lokale grunneiere, og konkurransen er altså åpen for alle fluefiskere.

  Det vil bli både individuell- og lagkåring, og hvert lag består av fire personer. Dersom en ikke er del av et lag kan en også melde seg på individuelt. Juryen vil fordele lagløse fiskere på eventuelle mixlag.

  Selve fiskebiten vil ellers skje i henhold til NKFF sitt reglement, og bestå av tre økter. Denne gangen blir det blir en landøkt i Limavatnet, en båtøkt i Limavatnet og en båtøkt i Hålandsvatnet.

  – Limavatnet er et usedvanlig vakkert vann med høy tetthet av ørret. Også i Hålandsvatnet er det mye ørret, og her kan man til tider oppleve et ellevilt fiske på stor ørret, med snittstørrelse på rundt et kilo, skriver NKFF i en pressemelding.

  Fra land og båt

  Under landøkten fisker alle deltakere to ulike soner per økt, halvannen time i hver tildelte sone. Det vil bli benyttet keepnett til oppbevaring av fisk under landøkten.

  – For hver fisk en fanger skal en gå til keepnettet og plassere denne her. Keepnettet settes opp på egnet sted langs vannkanten, og er fiskerens eget ansvar gjennom økten. Det blir måling av fisk i pausene mellom sonebytte og ved endt økt, og målingen er organisert slik at to fiskere på soner nær hverandre, for eksempel sone 9 og 10, går sammen og måler opp og signerer hverandres resultat. All fisk skal være levende for å kunne regnes som tellende, dette er for å fremme det fisket man møter i internasjonale konkurranser. Måletrau og keepnett blir levert ut i tilstrekkelig antall til hver sektor, melder forbundet.

  Under båtøktene fiskes det tre timer sammenhengende, med to fiskere i samme båt. Her har hver fisker halvannen time til rådighet hver. Båtene kan ro ut 30 minutter før fisket starter, og skal være tilbake minimum 30 minutter etter avsluttet fiske.

  – Under båtøkten i Limavatnet blir det avliving av fisk og måling på land etter økt. Under båtøkten i Hålandsvatnet skal all fisk settes tilbake. Her måler og kontrollerer fiskerne hverandre i båten. Grupper, båter og soner trekkes av juryen, og vil bli klart under infomøtet før konkurransen. Under båtøkten er det påbudt ifølge norsk lov å bruke flyteplagg, og alle deltakere er selv ansvarlig for å stille med vester eller godkjent flyteplagg. Briller skal også brukes under fiske i båt, også dette for sikkerhetens skyld, skriver NKFF.

  Øvrige konkurranseregler for Norgescupen finner du her. Resten av terminlisten til NKFF arrangers slik: Sigdal 22.-24. juni – Norgescup (arrangør Pål Andersen), Voss 10.-12. august – Norgescup (arrangør Piscatorius Flyfishing), Tolga 24.-26. august – Norgesmesterskap (arrangør Eikre Fly), Trysil 28.-30. september – Norgescup (arrangør NKFF).

  NKFF som organisasjon

  NKFF er en organisasjon drevet av frivillige. NKFF er et non profit-forbund uten kommersielle interesser. Forbundets formål er å ivareta og fremme konkurransefluefiskernes interesser ved å sørge for at det blir gjennomført uttakskonkurranser for internasjonal deltakelse i fluefiske, arbeide for å sikre allmennhetens tilgang til fluefiske i vann, sjø og vassdrag og bidra til å beholde bærekraftige fiskestammer i Norge. Forbundet skal også drive informasjonsarbeid vedrørende fiskeressurser, og være en viktig kunnskapsformidler vedrørende konkurransefluefiske.

  NKFF er en partipolitisk uavhengig organisasjon som har Norge som arbeidsområde, og samarbeider med offentlige myndigheter og andre interesseorganisasjoner. NKFF er en paraplyorganisasjon for lokalefiskeforeninger, lag og enkeltpersoner som ønsker å delta i- eller arrangere fluefiskekonkurranser i Norge. NKFF er åpent for alle som ønsker kan bli medlem.

  Per dags dato har Norge bare to medaljer fra internasjonale mesterskap, lagsølv i junior-VM i 2004 og individuell bronse i EM i 2007.

  – Vi er et forbund i utvikling, og står nå foran et lite generasjonskifte med konkurransefiskere, men fremtiden er lys og målene er høye. Konkurransefluefiske i regi av NKFF er åpent for alle som ønsker å delta, barn, unge kvinner og menn er alle velkommen. I tillegg til det sosiale, der man møter mange andre og meget dedikerte og veldig dyktige fluefiskere, så er konkurransefluefiske også veldig lærerikt, og man utvikler raskt både kunnskap og teknikk i dette miljøet. Her kan alle fluefiskere lære noe av hverandre, uansett hvilket nivå man ligger på, heter det i pressemeldingen.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles