Nå er vinterlaksen sulten og på hugget i ØstersjøenDel dette:

I Norge er det få som assosierer den kalde vinteren med laksefiske, men i Østersjøen fiskes det hyppig etter sølvtøy på denne årstiden.

Av: Endre HoplandI helgen var danske Henrik Winther og Thomas Hjort fra Sønderjylland ute etter nyttårslaksen i Østersjøen, og det tok ikke lang tid før det var action i området mellom Nabben og Långagrund, ikke langt fra Simrishamn.

– Fredag fikk vi to laks, og lørdag fortsatte det gode fisket, sier Winther ifølge bloggen til vår samarbeidspartner Team Propell, som først omtalte saken.

De to fredagsfiskene tok på 105- og 120 fots dyp, mens det var overflaten som bød på mest action dagen etter. Lørdag formiddag smalt det nemlig på en nydelig fisk på 13,1 kilo (fisken på bildet i toppen av saken) på en Danish Lure som ble fisket høyt i vannet, bare blyet ned av en 15-grams paravan.

– Senere fikk vi også en laks på 7,1 kilo på samme redskap, og kort tid etter en på 9,5 kilo på en Jønson-sluk, forteller Winther.

FIN FISK: Thomas Hjort med laks på 7,1 kilo. (Foto: privat)
ENDA FINERE FISK: Henrik Winther med Østersjø-laks på 9,5 kilo. (Foto: Privat)

Vanntemperaturen på andre fiskedag var bare fire grader, og det ble trollet i 2,1-2,3 knop. Dette funket altså ypperlig.

Du kan lese mer om det gode laksefisket hos våre naboer på bloggen til Team Propell.

Del dette:
Prev Slik ser du forskjell på gjeldfisk og støinger av sjøørret
Next Polariodbriller - Drømmefisken

Comments are closed.