More

  Nå er vinterlaksen sulten og på hugget i Østersjøen

  I Norge er det få som assosierer den kalde vinteren med laksefiske, men i Østersjøen fiskes det hyppig etter sølvtøy på denne årstiden.

  Av: Endre Hopland

  I helgen var danske Henrik Winther og Thomas Hjort fra Sønderjylland ute etter nyttårslaksen i Østersjøen, og det tok ikke lang tid før det var action i området mellom Nabben og Långagrund, ikke langt fra Simrishamn.

  – Fredag fikk vi to laks, og lørdag fortsatte det gode fisket, sier Winther ifølge bloggen til vår samarbeidspartner Team Propell, som først omtalte saken.

  De to fredagsfiskene tok på 105- og 120 fots dyp, mens det var overflaten som bød på mest action dagen etter. Lørdag formiddag smalt det nemlig på en nydelig fisk på 13,1 kilo (fisken på bildet i toppen av saken) på en Danish Lure som ble fisket høyt i vannet, bare blyet ned av en 15-grams paravan.

  – Senere fikk vi også en laks på 7,1 kilo på samme redskap, og kort tid etter en på 9,5 kilo på en Jønson-sluk, forteller Winther.

  FIN FISK: Thomas Hjort med laks på 7,1 kilo. (Foto: privat)
  ENDA FINERE FISK: Henrik Winther med Østersjø-laks på 9,5 kilo. (Foto: Privat)

  Vanntemperaturen på andre fiskedag var bare fire grader, og det ble trollet i 2,1-2,3 knop. Dette funket altså ypperlig.

  Du kan lese mer om det gode laksefisket hos våre naboer på bloggen til Team Propell.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles