Nå er vinterlaksen sulten og på hugget i ØstersjøenI Norge er det få som assosierer den kalde vinteren med laksefiske, men i Østersjøen fiskes det hyppig etter sølvtøy på denne årstiden.

Av: Endre HoplandI helgen var danske Henrik Winther og Thomas Hjort fra Sønderjylland ute etter nyttårslaksen i Østersjøen, og det tok ikke lang tid før det var action i området mellom Nabben og Långagrund, ikke langt fra Simrishamn.

– Fredag fikk vi to laks, og lørdag fortsatte det gode fisket, sier Winther ifølge bloggen til vår samarbeidspartner Team Propell, som først omtalte saken.

De to fredagsfiskene tok på 105- og 120 fots dyp, mens det var overflaten som bød på mest action dagen etter. Lørdag formiddag smalt det nemlig på en nydelig fisk på 13,1 kilo (fisken på bildet i toppen av saken) på en Danish Lure som ble fisket høyt i vannet, bare blyet ned av en 15-grams paravan.

– Senere fikk vi også en laks på 7,1 kilo på samme redskap, og kort tid etter en på 9,5 kilo på en Jønson-sluk, forteller Winther.

FIN FISK: Thomas Hjort med laks på 7,1 kilo. (Foto: privat)
ENDA FINERE FISK: Henrik Winther med Østersjø-laks på 9,5 kilo. (Foto: Privat)

Vanntemperaturen på andre fiskedag var bare fire grader, og det ble trollet i 2,1-2,3 knop. Dette funket altså ypperlig.

Du kan lese mer om det gode laksefisket hos våre naboer på bloggen til Team Propell.

Prev Slik ser du forskjell på gjeldfisk og støinger av sjøørret
Next Polariodbriller - Drømmefisken

Comments are closed.