For deg som kjøper Storfisker’n eller Skipper fiskepass til Drømmefisken så får du med et par flotte polaroid fiskebriller! Verdi kr 539. Les mer om pakkens innhold under bildegalleriet.

Med disse polariserende brillene øker du både sjansen for å se fisk, og du tar vare på øyene dine samtidig. Skrekkhistorier om kroker i øye er det nok av, med disse brillene et det ikke noe å være redd for. Et must for enhver som fisker egentlig.

Brillene kommer med tidsriktige sorte linser som både ser bra ut og funker utmerket. Brillene er også kurvet, noe som gjør at sidene også dekkes godt, slik at du ikke får sjenerende sollys inn fra sidene mens du stalker stor-ørreten.

Hva får du i pakken?

I vesken følger det med et sett kvalitetsbriller i sort og rødt finish.  Du får også en mikrofiber-klut for tørk av briller, samt en softcase for beskyttelse og transport. Du får også egen praktisk festereim slik at du kan ta av og på brillene uten å være redd for å forlegge de.

Ultraviolett behandling – året rundt

Fiskere er ekstra utsatt for UV-stråler da vi omgir oss med mye reflekterende materiale som vann, is og snø. Disse brillene forhindrer solens UV stråler fra å trenge igjennom linsene og skade øynene dine. Brillene har 100% UVA, UVB og UVC beskyttelse.

Polarisering – hvorfor det?

For de som har fisket en stund, er det aldri noe spørsmål om man skal ha polariserende briller eller ikke. Det er et must. Men for deg som kanskje er litt fersk i gamet så kan vi fortelle deg hvorfor polariserende briller er så bra. Alt dreier seg om lys og brytning av lys. Astrofysiker og førsteamanuensis ved Høgskolen i Oslo og Akershus, Jostein Riiser Kristiansen, skriver følgende om fenomenet på nettstedet Kollokvium:

– Når lys kommer inn på skrå mot en vannflate, vil noe av lyset reflekteres, mens resten av lyset passerer ned i vannet, der det for eksempel lyser opp en rekordørret. Hvis du som fisker kikker på skrå ned mot vannet på utkikk etter monsterruggen, vil du derfor se en blanding av fisken under vannet og forstyrrende refleksjoner av busker og kratt som befinner seg over vannet. Det viser seg at lysbølger som svinger parallellt med vannflaten vil reflekteres i større grad enn lys som svinger i motsatt retning. Når lyset fra busker, kratt og storørret treffer øyet ditt, vil altså busk- og kratt-lyset svinge parallelt med vannflaten, mens ørretlyset svinger i motsatt retning. Dersom fiskeren har polaroidbriller der de lange krystallene ligger på tvers, altså parallelt med vannet, vil derfor brillene filtrere bort busker og kratt, og ørreten vil tre klarere frem.