More

  Det gode laksefisket i Østersjøen fortsetter for full musikk

  Hos våre svenske og danske naboer er årets laksefiske i full gang, og det er litt av noen fisker som havner på dekk i Østersjøen om dagen.

  Av: Endre Hopland 

  Som tidligere skrevet er laksefisket i Østersjøen brennhett om dagen, og denne uken smalt det for alvor for fiskeguide Johan Abelsson. Allerede før alle stengene var satt ut hadde Abelsson og hans gjest Jan Tapper landet fem Østersjølaks utenfor Svartegrunn, og utover dagen bare fortsatte knallfisket.

  – Vi landet til sammen 13 laks i dag. Dessverre mistet vi den største helt inne ved håven, en 15-plusser, sier Abelsson til vår faste samarbeidspartner Team Propell som først omtalte saken.

  Fiskerne beholdt fire finneklipte fisker til mat, mens resten ble satt pent tilbake for å vokse seg større. Samtlige fisker ble for øvrig tatt på Hybrid- og Grizzly-sluker. i seks grader varmt sjøvann.

  Også Grizzly Lures Pro Team-medlem Henrik Provstgaard var ute på laksejakt torsdag. Provstgaard fisket sammen med Jens Due i hans båt utenfor Møns Klint denne dagen, og litt utpå dagen smalt det på en nydelig laks på 112 centimeter og 14,5 kilo.

  – En fantastisk fight, sier fiskeren ifølge Team Propell.

  STORLAKS: Henrik Provstgaard med laks på 14,5 kilo. (Foto: Grizzly Lures Pro Team)
  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles