More

  Arrangerer fiskekonkurranse for å hjelpe kreftsyke Inger-Lise

  Lørdag 18. juni inviterer Trutta Sportsfiskeforening til fiskekonkurranse i Langesund, der alle inntekter går uavkortet til sambygding Inger-Lise Øystese sin kamp mot kreften.

  Av: Endre Hopland

  – For oss handler det om å bry seg og om å gjøre noe for lokalmiljøet. Noen i foreningen kjenner Inger-Lise, andre kjenner noen som kjenner henne, men i bunn og grunn ønsker vi bare å være der for lokalmiljøet, og hjelpe med det vi kan hjelpe med, sier Roger Nilsen på i Trutta Sportsfiskeforening.

  Inger-Lise Øystese trenger en siste kreftmedisin som det offentlige ikke dekker. Denne koster en million kroner. Familien hennes har selv startet et fond for å ta unna noe av kostnadene, og det er dette karene i Trutta nå bidrar til.

  – Vi har gitt 5000 kroner fra klubbkassen, og etter fiskekonkurransen neste lørdag håper vi å kunne gi mye mer. Vi håper mange har mulighet til å delta denne dagen, mest for den gode saken, men også for det sosiale- og konkurransemessige sin del, sier Nilsen til Hooked.

  Les også: Når fiskelysten forsvinner

  Trutta Sportsfiskeforening har arrangert Langesund fiskefestival i en årrekke, og i august går den populære havfiskekonkurransen av stabelen igjen. Under Langesundfestivalen er det flest og tyngst arter som teller, men slik blir det ikke neste helg.

  – Konkurransen er så enkel som den kan bli. Vi har bare en klasse, og alt fiske foregår fra land. All fisk teller, og når konkurransetiden er over legger vi sammen lengden på all fisken folk har fått. Den som har fått flest centimeter med fisk til sammen er konkurransevinner, forteller Nilsen.

  Dagen er altså lørdag 18. juni, og registrering skjer mellom klokken 10.00 og 11.00 ved Langesundfisk. Det fiskes mellom klokken 11.00 og 13.00, og det koster 100 kroner per fisker å delta.

  – Men det er selvsagt lov å betale mer, og alle pengene vi får inn går rett til Inger-Lise. Det blir også loddsalg på stedet, med samme mottaker, sier Nilsen, som håper folk kjenner sin besøkstid og stiller opp for den gode saken.

  – Var har fått med oss det lokale næringslivet på laget, så det blir flotte premier til vinnerne. Denne dagen handler likevel mest om å få inn så mye penger som mulig til Inger-Lise sin medisin, legger han til.

  Fra Øystese sin familie blir det ellers meldt om stor oppslutning rundt innsamlingsaksjonen. I løpet av 14 dager har de samlet inn hele 89 500.

  Les også: Suverene svensker knuste poengrekorden

  – Det har vært bidrag fra 20 til 10 000 kroner, og det er utrolig gledelig at så mange bidrar. Både venner og ukjente, enkeltpersoner, klubber og bedrifter hjelper til. Det er utrolig rørende å høre om deres omtanke. Tusen takk kjære dere, heter det i en uttale fra familien.

  Mer informasjon om fiskekonkurransen finner du her. Dersom du ikke har mulighet til å ta turen til Langesundfisk neste lørdag, kan du likevel bidra med en slant til den gode saken. Bruk da kontonummer 2601 34 57750 eller VIPPS til 17817. Alle bidrag er velkomne.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles