More

  Nå kan du melde deg på Langesund Fiskefestival

  Tradisjonsrike Langesund Fiskefestival har blitt arrangert hvert eneste år siden 1997. Nå kan du melde deg på årets arrangement, og gjør du dette før 1. juni blir det både billigere og du er med i trekningen av flotte premier.

  Av: Endre Hopland

  Fiskefestivalen i Langesund er den største småbåtfestivalen for artsfiske i Skandinavia, og sørger for et yrende liv i den vesle Telemarksbyen tidlig i august hvert eneste år. Her samles nemlig fiskeinteresserte fra både fjern og nær for å kjempe en innbitt kamp om flotte premier, og ikke minst skryterettigheter frem mot neste års konkurranse.  Opp gjennom årene har festivalen båret flere navn, men på folkemunne har den alltid gått under Langesund Fiskefestival eller Langesundfestivalen. Det offisielle navnet i år er likevel Raymarine Langesund Fiskefestival, og som den årvåkne leser sikkert skjønner er dette fordi Raymarine er hovedsponsor. Det betyr, som så ofte tidligere, at det ligger alvorlig flotte elektronikkpremer i potten når konkurransen sparkes i gang grytidlig om morgenen lørdag 13. august.

  – Vi gleder oss veldig til årets festival, og håper mange har mulighet til å være med på moroa. Alle er velkommen til Langesund denne helgen, og alle som har båt eller mulighet til å være med i en, kan selvsagt delta i konkurransen. Dette blir knall, sier Roger Nilsen i Trutta Sportsfiskeforening, som i år arrangerer festivalen helt på egenhånd.

  Langesundfestivalen er en lagkonkurranse, der hver båt utgjør et lag med inntil tre fiskere om bord. Det skal fiskes med stang, og hvert lag har lov til å bruke til sammen fire stenger om gangen. Bare et eksemplar av hver art er tellende, og antall poeng stiger proporsjonalt med fiskens størrelse. For å gjøre det bra gjelder det altså å få så mange forskjellige arter som mulig, og aller helst store eksemplarer, også.

  Det deles ut individuell plakett for størst fisk innen hver eneste tellende art, og med unntak av microfiskene er dette de aller fleste. Premiebordet er ellers fullt av godbiter, og gevinster for hundretusenvis av kroner skal deles ut etter endt konkurranse søndag ettermiddag. Nytt av året er ellers en aldri så liten gulrot signert den trofaste sponsoren og støttespilleren Nor Bunkring. De deler nemlig ut et gavekort på 5000 kroner til den fiskeren som får festivalens største makrell.

  – Alle påmeldte lag er også med i trekningen av en fisketur til Sjøtun Brygge i Troms. Påmeldingen er nå i gang, og alle som melder seg på før 1. juni får 50 kroner i avslag og er med i trekningen av et Dragonfly-ekkolodd, sier Nilsen til Hooked.

  Du kan melde deg på via TicketCo, og handler du innen utgangen av måneden vil det altså lønne seg. I fjor var det svensk dominans i Langesund, der Team Fladen Navia Lowrance knuste alle gamle poengrekorder ned i støvlene. I år er det mange lag som er ute etter revansje, så det er grunn til å forvente et rotterace om de gjeveste premiene.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles