More

  Suverene svensker knuste poengrekorden

  Team Fladen Navia Lowrance var fullstendig ustoppelige under årets Langesundfestival. Med svimlende 1526,30 poeng, knuste de all konkurranse og gamle poengrekorder.

  Av: Endre Hopland

  Som vi skrev lørdag kveld, var det svensk dominans etter halvfisket Langesundfestival. Med hele 949,17 poeng, satte Benny Johansson, Per Alexandersson og Henrik Karlén i Team ABU/Humminbird ny poengrekord etter første fiskedag. Team Fladen Navia Lowrance, bestående av Daniel Lindblom, Daniel Eriksson og Anders Christensson, var nærmeste konkurrent med sine meget respektable 850,07 poeng. Under søndagens avslutningsfiske ble rollene byttet om.

  Dag to av den tradisjonsrike artsfiskefestivalen, som i år hadde rekordstor påmelding med 63 fiskende lag, bød på utfordrende vindretning og mye tung sjø ute i Lnagesundbukta. Likevel fisket mange lag ekstremt bra, og best av dem alle var altså elitefiskerne i Team Fladen Navia Lowrance. Med blant annet stor sei, blåkjeft, brosme og svarthå som snuste på norgesrekorden, begynte folk å skjønne hvor dette bar allerede i innveiingskøen foran Langesund Fisk søndag ettermiddag.

  I Langesundfestivalen er de aller fleste fiskeslag verdifulle, og det er om å gjøre å få et så stort eksemplar som mulig av så mange arter som mulig. Det vil si at en må være både dyktig og ha klaff for å hevde seg i toppen av resultatlisten. De mest seriøse lagene driver gjerne testfiske en uke i forkant av festivalen, og legger opp detaljerte ruter med tilmålt tid til hver art. Team Fladen Navia Lowrance er faste deltakere i festivalen, og hevder seg alltid i toppen. Årets sluttpoengsum er likevel enestående høy, og vitner om et fantastisk fiske.

  Team Abu/Humminbird, som altså ledet konkurransen etter første fiskedag, hadde også et bra fiske søndag. Deres 1401,58 poeng er den nest høyeste poengsummen som noen gang er registrert etter at Langesundfestivalen gikk over til å bli en rein lagkonkurranse, der båtene konkurrerer mot hverandre.

  De to siste årene har Trutta Garmin fra arrangørklubben Trutta gått helt til topps i festivalen, men i år måtte Tore Grefstad, Stig Rønningen og Åsmund R. Isaksen ta til takke med en niendeplass, med sine 1058,19 poeng. Til gjengjeld fikk skipper Grefstad festivalens største fisk med en lange på 13 kilo. Det beste norske laget under årets festival ble Bakstikk, bestående av Anders Larsen, Robert Råmundsen og Vilhelm Skilhagen. De kapret tredjeplassen bak de to svenske topplagene.

  Langesund - topp 3
  De tre beste lagene under årets Langesundfestival ble fra venstre Team Abu/Garmin (2. plass), Team Fladen Navia Lowrance (1. plass) og Bakstikk (3. plass). (Foto: Åsmund R. Isaksen)

  Årets festival gikk ellers smertefritt for seg, og Trutta Sportsfiskeforening fortjener all mulig ros for god gjennomføring. I samarbeid med Raymarine, Nor Bunkring, Sportsfabrikken og Langesund Fisk, vartet de også opp med et fantastisk premiebord til en samlet verdi av flere hundre tusen kroner.

  Les også: Resultatliste LSFF 2015 (PDF)

  Les også: Størst fisk og mest poenggivende fisk (PDF)

  Les også: Statistikk LSFF 2015 (PDF)

  Under premieutdelingen på Victoria Gjestgiveri ble det tradisjonen tro også delt ut plaketter til det største eksemplaret av hver art tatt under festivalen, og blant de virkelige godfiskene kan blant annet den nye festivalrekorden på piggvar (1840 gram), berggylte på 1850 gram, fjesing på 505 gram og blåkjeft på 1540 gram nevnes. Ellers hadde både NRK og TV2 innslag fra festivalen i beste sendetid fredag og søndag, så at artsfiske fascinerer er det ingen tvil om.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles