More

  NM i trolling som ren fang og slipp-konkurranse

  Til helgen arrangeres NM i trolling på Mjøsa. På samme måte som i fjor arrangeres årets mesterskap som en ren fang og slipp-konkurranse, men det er selvsagt ingenting i veien for å ta med deg fangsten din hjem dersom du selv ønsker det.

  Av: Endre Hopland

  – Vi kliner til i Gjøvik havn lørdag 11. juni, og morsommhetene varer frem til søndag 12. juni. Påmeldingen åpner lørdag klokken 13.00, og fisket avsluttes klokken 09.30 på søndag, sier Erik Grimsøen I Norges trolingforbund til Hooked.

  I fjor var det snaue 130 båter med, noe Grimsøen synes er for lavt. Sannsynligvis var det en del som var usikre på det nye konkurranseregimet med fang og slipp, men i år regner arrangørene med at denne usikkerheten er borte.

  – Vi regner med 150 båter i år. Logistikken med så mange båter er et mareritt, men det er et luksusproblem, sier Grimsøen, som sammen med et par andre karer kommer til å tilbringe natten i en henger på stedet, og rapportere live via Facebook-siden til forbundet.

  NM i trolling har blitt arrangert i en årrekke, og for andre året på rad er det altså bare fang og slipp som gjelder i konkurransen. Bakgrunnen for regelendringen er et ønske om å verne den storvokste, men sårbare Hunderørreten. Folk har selvsagt lov å ta med seg fangsten sin hjem dersom de ønsker det, men det blir ingen innveiing av fisk, og arrangørene oppfordrer deltakrne til å sette all fisk over minstemålet på 54 centimeter tilbake igjen.

  NM Trolling 2015 - Mjøsa 27
  HÅPER PÅ 150 BÅTER: Erik Grimsøen i Norges Trollingforbund. (Foto: Frank Ronny Johansen)

  Regelendringen innebærer naturlig nok en ny måte å beregne poeng på, så årets NM-vinner vil bli kåret basert på et lengdepoengsystem. Lengdebrett vil bli lånt ut før konkurransestart, slik at alle fisker kan dokumenteres med et mobilbilde. Bare fisk over 54 centimeter er tellende i konkurransen.

  Startkontigenten er 500 kroner. I tillegg kommer et depositum på 200 kroner for målebrettet. dette betales tilbake når brettet returneres. Årets skippermøte blir ellers avholdt lørdag klokken 16.30, og en time senere er NM i gang. Det fiskes som vanlig natten igjennom, og konkurransestopp er altså søndag klokken 09.30.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles