More

  Årets første 20-plusser er landet – den største i Namsen siden 2014

  Ikke siden 2014 er det tatt laks på over 20 kilo i Namsen, men kjempefisken Ole Petter Kleiven og Terje Haverstad fra Gudbrandsdalen landet på Grande Hildrum-valdet i går, bikket den magiske grensen.

  Av: Endre Hopland

  – Vi ble litt sjokkert da vi så hvor stor fisken faktisk var. Det må vi nok innrømme. Den fulgte nemlig fint med inn til land, men så gikk den langt ut i elven, igjen. Den var tung og stri, men vi fikk den da opp til slutt, sier Terje Haverstad og Ole Petter Kleiven ifølge Namdalsavisa, som først skrev om storfangsten.  Hooked omtalte i går en kjempelaks på 18,9 kilo fra Namsen i forbindelse med årets lakseåpning. Denne fisken var det faktisk også Kleiven og Haverstad som landet. Antagelig trodde de på dette tidspunktet at årets fisk var tatt, men mer og større ting var altså i vente.

  Les også: Fightet storlaksen i en halvtime med knekt stang

  Laksen på 18,9 tok bare to timer inn i sesongen. Tolv timer senere hugg en ny flott fisk på 9,3 kilo, og bare en halvtime senere hugg det på nytt på wobbleren. Denne gangen var det altså en virkelig kjempe, som etter landing dro vekten til 20,1 kilo. Det er såvidt over de magiske 20+, men såvidt holder i massevis.

  – Vi er en gjeng som har reist til Grande gård i til sammen 20 år nå, og det er helt fantastisk her, sier de to karene.

  Les også: Laksesesongen 2017 er i gang – for Kay slo karmaen til med det samme

  Storfisken er såvidt oss bekjent den første laksen over 20 kilo tatt i elv i Norge i år. Fisken skal nå røykes, og siden det fremdeles gjenstår ti fiskedager av oppholdet til karene, satser de på enda flere laks på land før nesene vendes sørover igjen.

  Du kan lese mer om det litt spesielle forløpet til storfangsten i Namdalsavisa.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles