More

  Med denne fanger du garantert flere fisk – Deeper Portabelt ekkolodd

  Deeper Portabelt ekkolodd

  Noen gang vært på fisketur og lurt på om det faktisk er liv i vannet der du fisker? Ikke få ganger har tvilen krypet inn i oss fiskere når vi står timesvis og kaster for tilsynelatende dødt hav. Er det fisk på elva? Skjer det noe rundt den odden der? Er vi i marbakken nå? Nå har vi kommet over et produkt som i mange tilfeller vil gi umiddelbart svar på om det faktisk er vits å stå akkurat der vi gjør. Deeper portabelt ekkolodd.

  Vi har tidligere testet Deeper både i saltvann og ferskvann med Bluetooth versjonen. Nå gjør vi en test på isen med Deeper Pro+ og samler vår vurdering.

  De fleste bransjer er flinke til å skape nyheter for å innovere men også pirre sulte lidenskapelige personer som venter på siste nytt og har penger å bruke. Det er ikke alltid disse nyvinningene har livets rett eller er strengt tatt nødvendige å kjøpe. Nå er ikke ekkolodd noen nyvinning, men måten Deeper har pakket dette sammen i en liten ball som alle kan bruke og forstå – ja da begynner det å hjelpe. Når vi testet dette på en familietur på isfiske og det ga umiddelbare resultater – ja da blir både liten og stor fornøyd.

  Deeper portabelt ekkolodd

  Deeper ekkolodd er en hendig liten vanntett ball på rundt 100 gram, laget med det formål å vise deg bunnforhold og fisk der du er. Koblet opp mot telefonen din får du altså et display som i sanntid gir deg en dyp forståelse av det som skjer under vannoverflaten. Det er fantastisk enkelt, men med kraftig nok teknologi – portabelt og hendig.

  Deeper portabelt ekkolodd

  Spesifikasjoner og egenskaper

  • Modell : Deeper Pro+ (DPIHIOSIO)
  • Størrelse: 6,5 cm
  • Vekt: 100 gram
  • Nettverk: WiFi
  • Rekkevidde: 100 meter
  • Dybde: 80 meter
  • Temperatur: -20C til 40C
  • Batteri: ca 6 timer bruk. Oppladbar Lithium polymer. USB kabel medfølger
  • Frekvens: 290 kHz og 90 kHz
  • Sonar: Dual beam
  • App: App Store (iOS 8+) og Google Play (Android 4.0+)

   

  Tilkobling

  I kontakt med vann skrur Deeper seg på automatisk. Den dukker da opp som et eget WiFi punkt, tast inn passordet du finner i brukermanualen og voila så er du i gang. Vi skrudde den først på hjemme i vasken, og kobler oss raskt på – men fikk da beskjed om at det er for grunt eller dypt til at den fungerer. Når vi derimot kaster den ut i pilkehullet på årets første isfisketur slår det til med en gang – 9 meter dypt og fisk på loddet!

  Kvalitet

  Deeper portabelt ekkolodd kommer med en hendig neopren bag for oppbevaring. Selve pakningen er gjennomført og vi får en følelse av at dette er lagd av folk med øye for kvalitet. Selve enheten deles i to ved å skru av topplokket, som holdes vanntett ved hjelp av en oransje O-ring. USB inngangen som ser ut til å være eneste andre synlige inngang, er beskyttet med en egen gummiklaff slik at eventuelt en lekk O-ring eller kondens i topplokket ikke vil sige inn i elektronikken.

  Deeper portabelt ekkolodd

  I praktisk bruk

  Deeper Pro+ fungerer utmerket under isfiske og gjorde det hele til en artig jakt på abbor.

  Tiden man vanligvis bruker på å stirre ned i et pilkehull man ikke aner hva huser, ble byttet ut med aktivt borring på jakt etter stimen. Det er dog viktig å fjerne slush i fra hullet slik at du har rent vann, for det skapte endel støy på loddet.

  Når du flytter ekkoloddet fra ett hull til et annet skrur det seg av, men gjenoppretting av kontakten til appen skjer meget raskt når den igjen får kontakt med vann. Vi trengte aldri restarte appen eller noe ved en hel dags aktivt bruk.

  Ekkoloddet er idiotsikkert i bruk og viser deg bunnforhold, fiske, gress, enkeltfisk og stimer. Du får også selvsagt vite dybde og temperatur. Nå testet ikke vi denne dypere enn drøye 11-12 meter men i følge produsenten skal dette fungere bra opptil 80 meter, i så tilfelle er sjøisfiske eller abborfiske på de dypere deler av Mjøsa og andre store sjøer helt genialt med Deeper på laget.

  En bieffekt av det å visualisere det som skjer under isen er at ungene får et verktøy som også er underholdende. De gikk fra hull til hull og jakta abbor og mora seg fælt. I motsetning til tidligere turer hvor pilkingen for ble byttet ut med annen frilek.

  Appen – Deeper Smart Sonar

  Appen inneholder også en mengde funksjoner vi ikke har prøvd ut helt enda. Kart, kalender, fiskedagbok, og værvarsel.  For vår del justerte vi litt følsomhet, detalj-visning og det holdt i massevis. Egentlig deilig med dingser man ikke trenger bruksanvisning til, da er ting ofte intuitivt og bra designet. Noe vi helt klart føler de delene av appen vi har testet, gjorde.

  Fordeler og ulemper

  Den store oppsiden er at du vil fange flere fisk med Deeper portabelt ekkolodd. Om du beveger på deg vil du avdekke områder med fisk og få bekreftelse umiddelbart. Ekkoloddet er idiotsikkert i bruk og tilfører et artig element til fisketuren. Dette er på ingen måte et konkurrerende produkt til vanlige fastmonterte ekkolodd til båt, men et portabelt supplement som vil åpne opp for bruk av ekkolodd til en helt ny gruppe fiskere.

  Minuset må være kulde og iPhone, hvor rett og slett batterilevetiden er begredelig. Man går fortere tom for strøm på iPhone en vinterdag, mens Deeper ikke snuste nedenfor 60% etter én dags bruk. Men det er ikke Deeper sin feil, fremfor batteritypevalg av gjengen i California. På sommerstid vil ikke dette være noe problem, men en powerbank kan uansett være fint å ha.

  Veiledende pris på Deeper Pro+ er kr 2.790,-

  Importør: Normark Norway

  Bildegalleri – Deeper portabelt ekkolodd

   

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles