More

  Er du klar for en ny Lowrance-cup?

  Det går mot vår, og med denne inviteres det også i år til tradisjonsrike Lowrance-cup på de store sjøene østafjells. Det hele sparkes i gang på Tyrifjorden 29.-29. april.

  Av: Endre Hopland

  Lowrance-cup 2017 er en poengbasert trollingturnering bestående av fem innledende konkurranser, der det hele avsluttes med en sjette, nemlig Hadeland og Ringerike Trollingklubbs egne, obligatoriske konkurranse på Randsfjorden 2.-3. september.

  Lowrance-cup inkluderer i år Tyrifjorden 28.-29. april, Eikeren 3.-4. juni, Steinsfjorden Gjeddefestival 27.-28. mai, NM på Mjøsa 10.-11. juni, NTFs røyetreff på Randsfjorden 12.-13. august og HRTK Randsfjorden 2.-3. september.

  – Det fiskes til enhver tid etter de respektive konkurranser sitt regelverk, og på NTF sitt røyetreff vil kun en fisk være tellende. De som er påmeldt i innledende konkurranser, samler automatisk poeng i Lowrance-cup, og melder seg på ved å betale startkontingenten i HRTKs konkurranse på Randsfjorden, melder arrangørene i Hadeland og Ringerike Trollingklubb på sin egen blogg.

  For klubbens medlemmer vil startkontigenten være på 200 kroner, mens den er en hundrelapp dyrere for resten. Betingelsene for å kunne heve premie i Lowrance-cup, er også å være på plass under premieutdelingen, som går av stabelen i Røykenvika etter avsluttet konkurranse 3. september.

  – Resultatene fra de forskjellige konkurransene vil publiseres på vår egen nettside, og på cupens Facebook-side. De respektive konkurransers regelverk vil offentliggjøres, eller bli delt ut ved start på hver konkurranse, melder arrangørene.

  Poengverdiene i cupen er fordelt på en måte som gjør at konkurransens obligatoriske runder spiller en større rolle enn de innledende. Skulle noen stå med lik poengsum etter siste konkurranse, er det den med best plassering i obligatorisk som vinner. Det er de tre beste resultatene innledende, samt poengsummen fra trollingkonkurransen på Randsfjorden, som er tellende i cupen.

  – Cupen er basert på eksisterende trollingkonkurranser, og resultatlister fra disse innhentes av HRTK for poengberegning i sammendraget. Man trenger med andre ord ikke å legge inn enda en konkurranse i en ellers travel fiskesesong. Cupen blir en ren bonus, sier trollingentusiast Erik Grimsøen i Team Colibri til Hooked.

  Årets turneringsstart er altså bare et par måneder unna, så det er bare å begynne å glede seg. Det er for øvrig verdt å registrere at den omdiskuterte og nokså utskjelte Gjeddefestivalen på Steinsfjorden er inkludert i årets Lowrance-cup. Dette er utelukkende fordi det nå er åpnet for fang og slipp i trollingklassen. Verden går absolutt fremover.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles