Er du klar for en ny Lowrance-cup?Del dette:

Det går mot vår, og med denne inviteres det også i år til tradisjonsrike Lowrance-cup på de store sjøene østafjells. Det hele sparkes i gang på Tyrifjorden 29.-29. april.

Av: Endre Hopland

Lowrance-cup 2017 er en poengbasert trollingturnering bestående av fem innledende konkurranser, der det hele avsluttes med en sjette, nemlig Hadeland og Ringerike Trollingklubbs egne, obligatoriske konkurranse på Randsfjorden 2.-3. september.Lowrance-cup inkluderer i år Tyrifjorden 28.-29. april, Eikeren 3.-4. juni, Steinsfjorden Gjeddefestival 27.-28. mai, NM på Mjøsa 10.-11. juni, NTFs røyetreff på Randsfjorden 12.-13. august og HRTK Randsfjorden 2.-3. september.

– Det fiskes til enhver tid etter de respektive konkurranser sitt regelverk, og på NTF sitt røyetreff vil kun en fisk være tellende. De som er påmeldt i innledende konkurranser, samler automatisk poeng i Lowrance-cup, og melder seg på ved å betale startkontingenten i HRTKs konkurranse på Randsfjorden, melder arrangørene i Hadeland og Ringerike Trollingklubb på sin egen blogg.

For klubbens medlemmer vil startkontigenten være på 200 kroner, mens den er en hundrelapp dyrere for resten. Betingelsene for å kunne heve premie i Lowrance-cup, er også å være på plass under premieutdelingen, som går av stabelen i Røykenvika etter avsluttet konkurranse 3. september.

– Resultatene fra de forskjellige konkurransene vil publiseres på vår egen nettside, og på cupens Facebook-side. De respektive konkurransers regelverk vil offentliggjøres, eller bli delt ut ved start på hver konkurranse, melder arrangørene.

Poengverdiene i cupen er fordelt på en måte som gjør at konkurransens obligatoriske runder spiller en større rolle enn de innledende. Skulle noen stå med lik poengsum etter siste konkurranse, er det den med best plassering i obligatorisk som vinner. Det er de tre beste resultatene innledende, samt poengsummen fra trollingkonkurransen på Randsfjorden, som er tellende i cupen.

– Cupen er basert på eksisterende trollingkonkurranser, og resultatlister fra disse innhentes av HRTK for poengberegning i sammendraget. Man trenger med andre ord ikke å legge inn enda en konkurranse i en ellers travel fiskesesong. Cupen blir en ren bonus, sier trollingentusiast Erik Grimsøen i Team Colibri til Hooked.

Årets turneringsstart er altså bare et par måneder unna, så det er bare å begynne å glede seg. Det er for øvrig verdt å registrere at den omdiskuterte og nokså utskjelte Gjeddefestivalen på Steinsfjorden er inkludert i årets Lowrance-cup. Dette er utelukkende fordi det nå er åpnet for fang og slipp i trollingklassen. Verden går absolutt fremover.

Del dette:
Prev Rifle til småviltjakt
Next Med denne fanger du garantert flere fisk - Deeper Portabelt ekkolodd

Comments are closed.